<p>Inmiddels krijgt het project van Juliette ook landelijk voet aan de grond: &ldquo;Van Den Hoorn tot Maastricht sluiten kinderdagverblijven en scholen aan. En de reacties zijn keer op keer hartverwarmend.&rdquo;</p>

Inmiddels krijgt het project van Juliette ook landelijk voet aan de grond: “Van Den Hoorn tot Maastricht sluiten kinderdagverblijven en scholen aan. En de reacties zijn keer op keer hartverwarmend.”

(Foto: )

Geluk vermenigvuldigd door te delen!

Juliette de Wette vertelt enthousiast over haar bedrijf ‘Back for Good’, dat staat voor ‘goed doen’. Tot haar 19e heeft de onderneemster in Best gewoond. Haar vader en broer wonen hier nog steeds. Mensen verbinden en hergebruik zijn de belangrijkste pijlers bij alles wat ze doet. Corona heeft er voor gezorgd dat veel projecten stil kwamen te liggen. “Door te kijken naar mogelijkheden ontstond ‘Doosje vol geluk’”, vertelt ze: “Het zou geweldig zijn om een beweging in gang te zetten waarbij we weer wat meer aandacht hebben voor elkaar.”

BEST - “Doosje vol geluk, is een heel eenvoudig idee, hier is geen hogere wiskunde voor nodig”, aldus Juliette: “Het is de betekenis die je eraan geeft die het zo waardevol maakt.” Een kunststof doosje, ter grootte van een volwassen hand. Door een verkeerde opdruk zou het anders vernietigd worden. Juliette, duurzaam ondernemer, bedacht daarop deze ludieke actie waaraan inmiddels kinderopvang, basis- én middelbaar onderwijs deelnemen: “Geweldig om te zien hoe bij kinderen en jongeren de meest creatieve ideeën ontstaan, om in de doosjes te stoppen. Het is echt een klein feestje in een doosje.”

Wat een feest

Hier worden vervolgens (ouderen)zorginstellingen mee verrast of iemand uit de omgeving waarvan de kinderen denken dat diegene wel een lichtpuntje kan gebruiken.” Juliette: “Ik word hier zelf ook zo blij van! Wanneer ik weer een enthousiaste mail krijg of iemand spreek die met zoveel toewijding aan de slag wil gaan. Wat een feest!”

Lichtpuntjes

Geluk vermenigvuldigd door te delen, dat is de insteek. “Het zijn de kleine dingen die het verschil kunnen maken. Zeker in deze tijd waarin veel mensen het moeilijk hebben. Als mensen iets voor een ander willen doen, kan ik daar blij van worden. Kinderen groeien op in een maatschappij die vooral gericht is op het individu. Daarom is het extra belangrijk dat we hen leren er voor een ander te zijn. En dat kan met zo’n eenvoudig project als het Doosje vol geluk. Laten we met en voor elkaar zoveel mogelijk lichtpuntjes en liefde verspreiden.”

Meer berichten