<p>Mevrouw M.I.E. (Mari&euml;tte) Donders-Janssens (61 jaar) &ndash; Lid in de Orde van Oranje-Nassau. </p>

Mevrouw M.I.E. (Mariëtte) Donders-Janssens (61 jaar) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lintje voor Mariëtte Donders

Mariëtte Donders ontving gisteren haar lintje voor alle bewezen diensten in de loop der jaren. In 1996 is Mariëtte Donders begonnen als overblijfmoeder op basisschool De Zevensprong. Als er collega's ziek waren, sprong ze altijd bij en als het nodig was verving zij de coördinator vlekkeloos. Maar ze deed nog veel meer.

BEST - Vanaf 1996 was ze bestuurslid en later secretaris van Buurtvereniging Speelheide. Haar grootste kracht was aanpakken en zorgen dat zaken geregeld werden. De buurtvereniging organiseerde tien tot vijftien activiteiten per jaar waar ze altijd bij betrokken is geweest. Als secretaris nam ze deel aan alle buurtverenigingsoverleggen. Ze heeft een enorme bijdrage geleverd aan de organisatie van de Samenloop voor Hoop voor de wijk Speelheide. Zij was echt de verbindende factor in de wijk.

Best Vooruit
Sinds 1997 was ze leidster van verschillende E-, F- en D30-teams bij voetbalvereniging Best Vooruit. Ze zat in de kantine commissie, draaide wekelijks kantine- of bardienst. Regelmatig was ze op zaterdagmiddag in de bestuurskamer te vinden als gastvrouw. Ze organiseerde mede het jaarlijkse voetbalkamp voor alle E- en F-spelertjes. Ook in de lief en leed-commissie en de carnavalscommissie was ze actief binnen de club. Ze organiseerde de jaarlijkse vrijwilligersavond en regelde de presentjes met Kerst voor alle vrijwilligers.

Kanker overwonnen
Bij de Oranjevereniging Best was ze vanaf 2006 penningmeester. Daarnaast had ze een belangrijke rol bij het organiseren van diverse activiteiten op Koningsdag.

Vanaf 2010 was ze zeer actief bij de edities van de Samenloop voor Hoop als een van de tien bestuursleden en in diverse werkgroepen. Ze organiseerde ook altijd zelf het programma voor de survivors. Tijdens de evenementen was ze dan ook elke minuut aanwezig. Zelf heeft ze ook kanker overwonnen.

Kartrekker
Ze was een van de drijvende en verbindende krachten bij ‘Best in de Benen’. Ze was de kartrekker voor het Bestse team De Vlinder dat jaarlijks de Mont Ventoux beklimt en verschillende activiteiten organiseert in Best. Mariëtte Donders is in oktober 2019 getroffen door een zware hersenbloeding waardoor ze uiteindelijk al haar vrijwilligerswerk op een laag pitje heeft moeten zetten. Een onbeschrijfelijke klap voor haar en haar gezin.

Meer berichten