<p>De heer L.L. (Bert) van Hoof (80 jaar) &ndash; Lid in de Orde van Oranje-Nassau.&nbsp;</p>

De heer L.L. (Bert) van Hoof (80 jaar) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

(Foto: Freke van der Esch fotografie)

Bert van Hoof koninklijk onderscheiden voor intensieve inzet maatschappij

Bert van Hoof vertegenwoordigt bij de Veteranenclub zijn voormalig dienstonderdeel. In 1962 is hij voor zes maanden uitgezonden geweest naar Nieuw-Guinea. Sinds 1990 is hij als veteraan actief.

Hij was ruim tien jaar kaderlid en bestuurslid van Industriebond FNV. Ruim 40 jaar was hij lid van het kerkkoor Antonius Avondmaal. Vaak nam hij op hoogtijdagen de solopartijen trouw voor zijn rekening. Hij was ook lange tijd bestuurslid. Toen het kerkbestuur besloot dat het koor moest fuseren, nam hij de kartrekkersrol. Ook was hij lang lid van de muziekcommissie. Hij hielp bij de organisatie van de jaarlijkse Cecilia-feesten. Hij is tot eind 2020 cantor in de St. Odulphuskerk geweest.

Voedselbank
Hij was ook bijna 50 jaar lid van het mannenkoor De Brabant Zangers in Eindhoven. Daar verrichtte hij vaak ondersteunende activiteiten. Sinds 2009 is hij actief voor de voedselbank. Tot 2018 haalde hij samen met een collega producten op bij supermarkten, bij de voedselbank in Eindhoven en bij andere leveranciers. Gezien zijn leeftijd is hij daar mee gestopt. Hij is nog steeds elke vrijdag aanwezig bij de voedselbank en helpt onder andere bij het vullen en uitdelen van de pakketten. Na het ophalen van de pakketten helpt hij met opruimen.

Voor de ouderenbond KBO is hij sinds 2007 actief. Hij is lid en vervult al jaren de functie van hoofdbode. Hij helpt bij de distributie van zowel de nieuwsbrieven als het KBO-Brabant magazine naar de vrijwilligers.

Voorzanger
Voor de Antoniusparochie brengt hij al heel lang (30 jaar) elk kwartaal de nieuwsbrieven rond in zijn woonwijk. Tijdens de actie ‘Kerkbalans’ neemt hij ook een groot gedeelte van de post die bezorgd wordt voor zijn rekening. Voor zowel de Antonius- als de St. Odulpusparochie was hij al sinds 1995 voorzanger tijdens de weekenddiensten. Ook bij de uitvaarten en op hoogtijdagen was hij cantor.

Passie en plezier
Naast al zijn vrijwilligerswerk draagt hij al jaren zorg voor zijn chronisch zieke vrouw (mantelzorger). Bert van Hoof heeft al vele jaren een actieve bijdrage geleverd bij verschillende maatschappelijke organisaties. Altijd met passie en plezier. De laatste jaren iets minder intensief vanwege zijn leeftijd.

Meer berichten