<p>Mevrouw P.W. (Petra) van den Berg-Berkers (69 jaar) &ndash; Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.&nbsp;</p>

Mevrouw P.W. (Petra) van den Berg-Berkers (69 jaar) – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

(Foto: Freke van der Esch fotografie)

Koninklijke onderscheiding voor Petra van den Berg

Petra van den Berg was in 1978 bestuurslid/penningmeester van het Gemeenschapshuis De Rots in Boxtel. Daarna bestuurslid van Stichting peuterspeelzaal in Liempde. Ze was raadslid, bestuurslid CDA Boxtel en mede oprichtster van het CDA Vrouwenberaad. Ze streefde altijd naar de gelijkwaardigheid van man en vrouw, in zowel de politiek als de samenleving.

BEST - Vanaf 1991 tot 2004 was ze gekozen hoofdbestuurslid/ingeland van waterschap De Dommel en commissielid waterbeheer. Ze leverde een actieve bijdrage aan de agrarische bedrijfsontwikkeling van Noord-Brabant, met name in De Peel en De Kempen.

Sinds 1994 was ze bestuurslid, penningmeester en daarna voorzitster bij de KVO in Liempde. Ze was elf jaar bestuurslid van de kring Den Bosch KVO, negen jaar penningmeester in het Gewestelijk bestuur van de KVO en lid van de fusiecommissie tot de fusie op 1 januari 2015 met ‘Vrouwen van Nu’ in Den Haag.

KRO-NCRV
Vanaf 2005 was ze lid van de KRO ledenraad vanuit de afdelingsraad Den Bosch. Ze was lid van KRO-NCRV, lid van de afdelingsraad Regio Zuid Oost en lid van de commissie financiën. Het vertegenwoordigen van de belangen van de leden en de medewerkers van de KRO-NCRV stonden bij haar hoog in het vaandel. Ze was ook op landelijk niveau erg actief.

Wijnclub
Naast de vele regionale en landelijke activiteiten is ze ook in Best actief. Bij Best Duurzaam is ze actief in de werkgroep Best Voedsel, bij Dye van Best heeft ze de nieuwe penningmeester begeleid. Ze heeft een wijnclub opgericht, is actief bij de spellenclub en fietsclub PGVE Best. Sinds 2006 doet ze de boekhouding voor mensen met een tweede woning in de Ardennen. Ze is financieel buddy.

Positie en ontwikkeling van de vrouw
Petra van den Berg heeft aan veel verschillende maatschappelijke activiteiten een belangrijke bijdrage geleverd. Vanaf 1987 was ze al bestuurslid. Een lange periode waarin ze een bijzondere missie heeft gehad: de positie en ontwikkeling van de vrouw.

Meer berichten