Op de foto van links naar rechts huisartsen Jenny Mulder en Kristel Peulen en pastoors Leendert Spijkers en Dré Brouwers.
Op de foto van links naar rechts huisartsen Jenny Mulder en Kristel Peulen en pastoors Leendert Spijkers en Dré Brouwers.

Kerkbestuur bezoekt gezondheidscentrum Kerkplein

Ruim een jaar geleden verkocht het kerkbestuur van de St. Odulphusparochie de kapel aan huisartsen Kristel Peulen en Jenny Mulder. Ze bouwden deze onder leiding van NBArchitecten om tot gezondheidscentrum. Deze week opent Gezondheidscentrum Kerkplein de deuren. Maar eerst was het de beurt aan het kerkbestuur om het resultaat in ogenschouw te nemen.

BEST - In gezelschap van pastoor Leendert Spijkers en pastoor Dré Brouwers kreeg het kerkbestuur een rondleiding. Als geste overhandigde Spijkers de beide huisartsen de originele bel die tijdens de vieringen werd gebruikt: “Hij heeft vele jaren recht hieronder gehangen.” Spijkers noemde de metamorfose van de kapel een spannende reis. “We moesten een hele hobbel nemen om tot de verbouwing van het monumentale pand te komen”, legde Rutger Koppen, echtgenoot van Kristel Peulen uit. “We hebben onze plannen voorgelegd aan architecten die ervaring hebben met dit soort gebouwen. Uiteindelijk kozen we voor NBArchitecten, die de voorgevel van de kapel tot een gaaf geheel hebben gemaakt. De monumentencommissie van de gemeente stond achter het ontwerp.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden