<p>De gemeente heeft klachten ontvangen over de speeltoestellen in de wijk Dijkstraten die voor overlast zouden zorgen.</p>

De gemeente heeft klachten ontvangen over de speeltoestellen in de wijk Dijkstraten die voor overlast zouden zorgen.

(Foto: Theo Louwers)

Onrust over speeltuin in Bestse wijk Dijkstraten

Er is in de wijk Dijkstraten onrust ontstaan over de speeltoestellen. Diana van Weert (Gemeentebelangen) kaartte op de raadsavond eerder deze maand aan dat ze geruchten had vernomen over de speeltoestellen. Ze vroeg wethouder Rik Dijkhoff (VVD) om opheldering.

BEST - Dijkhoff erkent dat de geruchten op waarheid berusten, maar wilde er op de raadsavond niet veel woorden aan vuil maken. “Er zijn meningen over de speeltoestellen en er zijn bespiegelingen aan toegevoegd. We hebben klachten binnengekregen dat de speeltoestellen voor overlast zorgen. We gaan er zorgvuldig mee om en zijn de verschillende lagen aan het afpellen om tot een gedegen analyse te komen. We hebben nog geen besluit genomen.” Diana van Weert vroeg de wethouder om de raad om de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Veel overleg 
Rob van de Heuvel van het ingenieursbureau van de gemeente begeleidde het traject om te komen tot de speeltuin. Er werd veel overleg gevoerd met omwonenden, die uiteindelijk konden kiezen uit een aantal opties. “Ik ga er niets over zeggen”, reageerde Van de Heuvel desgevraagd. “Het is in handen van de wethouder en burgemeester. Ik weet wel dat de kinderen heel enthousiast zijn over de speeltuin.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden