<p>Scholen hebben tot en met 7 maart de tijd om zich in te schrijven voor de Koningsspelen 2021.&nbsp;</p>

Scholen hebben tot en met 7 maart de tijd om zich in te schrijven voor de Koningsspelen 2021. 

(Foto: )

Koningsspelen 2021 gaan toch door

Alle scholen in het primaire onderwijs kunnen zich weer inschrijven voor de 9e editie van de Koningsspelen op vrijdag 23 april. Het sportieve Oranjefeest gaat in 2021 in aangepaste vorm door.

REGIO - “Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen - in deze onzekere tijden - een sportieve en positieve dag te bezorgen. In welke vorm de Koningsspelen plaatsvinden - kleinschalig op school of thuis - hangt af van de situatie op 23 april,” aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer Koningsspelen.
Deelnemende scholen bepalen zelf hoe zij de dag vormgeven. Van de landelijke organisatie ontvangen alle deelnemende scholen tools om er een waardevolle, positieve en gepaste dag voor de kinderen van te maken. Zo komt er een online beweegprogramma, smaaklessen over het ontbijt en ontvangen alle deelnemende scholen een Sport- en Feestpakket, sport- en spel ideeën, een online Doe-Pakket en een toolkit met concrete tips om de Koningsspelen in de huidige tijd te organiseren.
Vanwege de onzekere situatie en onvoldoende zicht op mogelijkheden en maatregelen op 23 april wordt het Koningsontbijt verplaatst naar volgend jaar. Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is niet wenselijk.
In deze tijd hebben we elkaar hard nodig. Met het thema ‘IK+JIJ=WIJ’ wil de organisatie laten zien dat samen nét dat beetje extra geeft. Deze editie wordt dan ook iedereen aangemoedigd om er samen een mooie dag van te maken.
Kinderen voor Kinderen brengt dit jaar wederom een Koningsspelenlied uit, zodat de sportieve activiteiten traditiegetrouw zingend en dansend gestart kunnen worden.
Mochten scholen hulp kunnen gebruiken van professionals bij het sportieve deel van de Koningsspelen, dan kunnen zij gebruik maken van de ‘Online Koningsmatch Tool’ op https://koningsspelen.nl/koningsmatch. Deze tool maakt het voor scholen mogelijk om eenvoudig in contact te komen met sportaanbieders in de buurt die graag helpen.

Inschrijven kan tot en met 7 maart

Scholen hebben tot en met 7 maart de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. Gemiddeld doen er 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en de Nederlandse scholen in het buitenland. Inschrijven kan via https://koningsspelen.nl/inschrijven/scholen/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden