<p>Tess Boelen (10) uit Best verkoopt zeepjes en armbandjes voor stichting Het Vergeten Kind. Ze hoopt daarmee 1000 euro op te halen.</p>

Tess Boelen (10) uit Best verkoopt zeepjes en armbandjes voor stichting Het Vergeten Kind. Ze hoopt daarmee 1000 euro op te halen.

(Foto: )

Tienjarige Tess verkoopt zeepjes en armbandjes voor goed doel

De Lego-kerstspecial, die in december op televisie te zien was, inspireerde de 10-jarige Tess Boelen tot het maken van armbandjes en zeepjes voor het goede doel. De leerlinge van groep 7 van kindcentrum De Platijn haalde tot nu toe 415 euro op voor stichting ‘Het vergeten Kind’.

BEST – Moeder Esther vertelt enthousiast over het initiatief van haar dochter: “Toen Tess de uitzending had gezien, wilde ze zelf bijdragen aan het goede doel van stichting Het Vergeten Kind. Ik dacht dat het een bevlieging was en dat ze bij een opbrengst van 10 euro de moed zou opgeven. Ik heb de actie gepromoot via Facebook en het liep al snel uit de hand. De zelfgemaakte armbandjes en zeepjes vlogen weg.” Esther vervolgt: “Tess maakt zeepjes in drie verschillende geuren en allerlei armbandjes. Ze stopt het bijeengebrachte geld in een weckpot. Er zit nu al 415 euro in en ze wil als het even kan naar de duizend euro voor het goede doel. Mensen kunnen op Instagram en Facebook kijken wat ze precies willen hebben. Tess heeft geen bedrag gekoppeld aan de armbandjes en zeepjes. Ze vindt dat iedereen mee moet kunnen doen. Daarom mogen de kopers zelf bepalen wat ze aan de zeepjes en armbandjes willen besteden.”

Het Vergeten Kind

Stichting Het Vergeten Kind organiseert kinderactiviteiten, die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. Uit onderzoek blijkt dat het voor de ontwikkeling van kinderen uit moeilijke thuissituaties van noodzakelijk belang is om positieve ervaringen op te doen. Om even dagelijkse problemen en zorgen opzij te kunnen zetten en ‘gewoon’ even kind te zijn. Zodat ze toekomst weer positief tegemoet kunnen zien.

Naast de kinderprogramma’s ontwikkelt de stichting ook programma’s en projecten die gericht zijn op het duurzaam en structureel verbeteren van het leven van kwetsbare kinderen. Initiatieven die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor kinderen in onze doelgroep. Het liefst in hun eigen gezin.

Verder jaagt de stichting de overheid en jeugdzorgaanbieders aan om het belang van het kind centraal te stellen in het beleid en de uitvoering ervan. En de organisatie laat met eigen initiatieven zien dat de jeugdzorg anders én beter kan.

Kijk voor aanvullende informatie over het werk van stichting Het Vergeten Kind op de website: www.hetvergetenkind.nl.

Meer berichten