St. Odulphuskapel bijna klaar voor nieuwe start | Groeiend Best


<p>De St. Odulphuskapel in Best wordt sinds kort fraai uitgelicht en is daardoor een ware blikvanger geworden. Foto: Jeroen Maas</p>

De St. Odulphuskapel in Best wordt sinds kort fraai uitgelicht en is daardoor een ware blikvanger geworden. Foto: Jeroen Maas

(Foto: Jeroen Maas)

St. Odulphuskapel bijna klaar voor nieuwe start

De St. Odulphuskapel staat midden in het centrum van Best. Ingeklemd tussen de St. Odulphuskerk en appartementencomplex Tussen de Torens is het een ware blikvanger met nostalgische trekken. Zeker nu door de glazen pui aan de voorzijde goed is te zien hoe het gebouw eruit gaat zien. De kapel wordt momenteel ingericht als gezondheidscentrum.

BEST - “Onze huidige praktijkruimtes in Zonnewende zijn te klein geworden. Het gezondheidscentrum in de kapel wordt eens zo groot. In de kapel zijn drie verdiepingen gerealiseerd”, zegt huisarts Kristel Peulen.

Diverse disciplines

“Op de begane grond wordt de fysiotherapie gevestigd”, vult huisarts Jenny Mulder aan. “Op de eerste verdieping komen de huisartsen en op de tweede verdieping zijn de andere disciplines gepland. Via een lift of trap kunnen bezoekers naar de verdiepingen. Op de begane grond komt de apotheek.”
Het streven is om het complex in de nieuwe gedaante eind maart al op te leveren.

Historie

De St. Odulphuskapel staat bij veel Bestenaren nog steeds bekend als de kapel van Huize Nazareth. Architect Willem van Aalst ontwierp de kapel in romaanse stijl met onder andere kermerkende ramen in rondboogstijl. Op 25 april 1922 werd de kapel door Mgr. Pompen met een pontificale hoogmis plechtig ingezegend. Kijk voor aanvullende informatie over de geschiedenis van de St. Odulphuskapel op www.odulphusvanbrabant.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden