‘De Jonge Ondernemer’ steunt Teun Toebes | Groeiend Best


<p>Teun Toebes met de flinke cheque van de leerlingen van het Heerbeeck College.</p>

Teun Toebes met de flinke cheque van de leerlingen van het Heerbeeck College.

(Foto: )

‘De Jonge Ondernemer’ steunt Teun Toebes

Leerlingen van 4 havo en 5 vwo van het Heerbeeck College hebben het geld dat zij verdienden met het opzetten van bedrijfjes in het kader van het project ‘De Jonge Ondernemer’ geschonken aan een goed doel. Teun Toebes kreeg op de school een cheque van 2.410,97 euro overhandigd.

door Theo Louwers

BEST - ‘De Jonge Ondernemer’ is een project van het Heerbeeck College. Bij dit project gaan leerlingen van 4 havo en 5 vwo gedurende één schooljaar een echt bedrijfje opzetten. Dit doen ze dan in groepjes van zeven à acht leerlingen. Deze bedrijfjes worden Junior Companies genoemd. Het is de bedoeling dat de leerlingen een echt product of dienst gaan verkopen. Hiervoor moeten ze de gehele opzet van een bedrijf doorlopen, met alle facetten van dien. Om aan geld te komen verkopen ze aandelen. Bovendien is het mogelijk om een lening te krijgen bij de Rabobank. Daarnaast verleent de Rabobank nog ondersteuning aan het gehele project. De winst die de Junior Companies maken, wordt aan het einde van elk schooljaar uitgekeerd aan een, door de leerlingen zelf gekozen goed doel. Helaas brak vorig schooljaar de pandemie uit, net op het moment dat de bedrijfjes begonnen met de verkoop van hun artikelen. Hierdoor is het project later afgesloten. Uiteindelijk hebben de bedrijfjes een bedrag van 2.410,97 euro kunnen doneren aan de stichting ‘sTeun en Toeverlaat’.

Geluksmomenten

Teun Toebes was uiteraard verheugd dat de leerlingen zijn stichting kozen om het bijeen gebrachte geld aan te schenken. “Fantastisch dat de leerlingen zich op deze creatieve manier hebben ingezet voor geluksmomenten voor mensen met dementie”, reageert Teun.

“Wij zijn super blij met deze prachtige ondersteuning. Deze zal worden gebruikt voor de aanschaf van nieuwe silent disco sets én zorgt ervoor dat de welbekende Pauzemobiel blijft rijden. Dank aan de leerlingen en docenten van het Heerbeeck College, maar ook aan de Bestenaren die de junior-bedrijven hebben ondersteund door hun producten te kopen. Super!”

Praktijk

Jong Ondernemen werd tien jaar geleden opgezet. Het is de bedoeling dat leerlingen hun eigen bedrijf oprichten. Door het ook echt in de praktijk te brengen, leren ze wat daar allemaal bij komt kijken. Bij Jong Ondernemen werken alle bedrijven elk jaar voor één gezamenlijk goed doel. De leerlingen bepalen zelf aan welk goed doel ze de winst, die ze met hun bedrijven maken, doneren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden