Buddyprogramma ‘Een Buddy Werkt!’ werkt écht | Groeiend Best


<p>Een buddy geeft adviezen en tips waardoor 50-plussers zich beter kunnen profileren op de arbeidsmarkt.&nbsp;</p>

Een buddy geeft adviezen en tips waardoor 50-plussers zich beter kunnen profileren op de arbeidsmarkt. 

(Foto: Ellis Rijkers)

Buddyprogramma ‘Een Buddy Werkt!’ werkt écht

Het lijkt een onmogelijke missie: een 50-plusser aan een baan helpen in de tijd waarin een Teams-sollicitatie de norm is. Het regionale samenwerkingsverband 04werkt laat zien dat het mogelijk is.

EINDHOVEN - Met het programma ‘Een buddy werkt!’ zijn in 2020, ondanks de coronacrisis, bijna 90 deelnemers aan een buddy gekoppeld. Dit leidt tot beter voorbereide 50-plussers en tot nieuwe kansen. Ondertussen heeft een flink gedeelte (40 procent) weer werk gevonden.

In het programma delen werkgevers en professionals in de regio Eindhoven gedurende 12 weken hun kennis, ervaring en contacten met werkzoekende 50-plussers.

Een buddy geeft adviezen en tips waarmee deze doelgroep zich beter kan profileren op de arbeidsmarkt en zet zijn of haar netwerk hiervoor in.

Natuurlijk komt Een buddy werkt! het best tot zijn recht als een buddy de werkzoekende in het echt kan ontmoeten en begeleiden. Dat betekent niet dat er nu geen mogelijkheden zijn. Sterker nog: een buddy is nu juist extra gemotiveerd om een werkzoekende te coachen.

In maart wordt weer gestart met een nieuwe groep. Om deel te nemen aan het project moet je woonachtig zijn in de gemeente Eindhoven. Wil je graag buddy worden van een werkzoekende of ben je een 50-plusser die enthousiast is geworden over dit programma? Meld je dan aan via ergon.nl/buddywerkt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden