Nieuw Van der Valk hotel: ‘Wij gaan uit van onze eigen kracht’ | Groeiend Best


<p class="Intro" pstyle="Intro">Zo moet het Van der Valk hotel aan de Eindhovenseweg-Zuid eruit gaan zien.</p>

Zo moet het Van der Valk hotel aan de Eindhovenseweg-Zuid eruit gaan zien.

(Foto: )

Nieuw Van der Valk hotel: ‘Wij gaan uit van onze eigen kracht’

Aan de Eindhovenseweg-Zuid wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw van het Van der Valk hotel. Dicht tegen de A2 gelegen is het hotel straks een blikvanger. Nu al is duidelijk te zien dat het hotel in aanbouw een robuuste uitstraling heeft. Juni vorig jaar werd de eerste paal geslagen. Opdrachtgever Marcus van der Valk is tevreden over de planning tot nu toe. Ondanks de coronapandemie lopen de afspraken naar wens.

Door Theo Louwers

BEST - Marcus van der Valk is van de vierde generatie van het Van der Valk concern. Hij exploiteert al een hotel in Voorschoten en Apeldoorn. Het nieuwe hotel telt na het gereed komen in de zomer van 2022 maar liefst 198 kamers, meerdere restaurants, een fitness- en wellnessruimte en een congresverdieping. Het hotel krijgt 15 verdiepingen met op de twaalfde een grote skybar waar je een panoramisch uitzicht hebt over de omgeving. Parkeren gebeurt op eigen terrein. Er worden 400 parkeerplaatsen aangelegd, waarvan 50 in een overdekte parkeerkelder.

Op een nabijgelegen industrieterrein werd eerder een hotel gesloten en ingericht voor arbeidsmigranten. Toch ziet Marcus van der Valk de toekomst zonnig in. “Wij gaan altijd uit van onze eigen kracht en zijn niet bang voor de concurrentie”, zegt hij. “Dit hotel ligt aan de andere kant van Eindhoven ideaal ten opzichte van Eindhoven Airport. Er komen een park en sleep- en fly-arrangementen zodat gasten vanuit ons hotel uitgerust naar hun vakantiebestemming kunnen vliegen. De auto kan gratis worden geparkeerd en er komt een shuttle service naar het vliegveld. Het gebied van Brainport Eindhoven biedt volop kansen. Het is een van de economisch sterkste regio’s van Nederland.”

Markant

Het nieuwe hotel wordt een markant gebouw. “We willen ook Best op de klaart zetten en banen creëren”, zegt Marcus van der Valk. “Het is een superlocatie. Wij zetten dit hotel op voor de zakelijke en particuliere markt. Door de week zal het vooral de zakelijke markt zijn en in het weekend de particuliere markt. Het is jammer dat de gemeente geen casinovergunning heeft afgegeven. Het had de functie van het hotel kunnen versterken en in deze moeilijke tijd is dat belangrijk.”

Duurzaam

Een belangrijk uitgangspunt bij de bouw van het hotel is duurzaamheid. Van der Valk: “Wij gaan daarin heel ver. Als familiebedrijf bouwen wij voor de volgende generaties. Op de Breeam-lat scoort het hotel een ‘outstanding’. Breeam is een duurzaamheidskenmerk waarbij het niet alleen draait om energie besparen. De score is opgebouwd uit deelscores voor verschillende categorieën, zoals afval, energie, water, transport en management. Dit bij elkaar opgeteld geeft een totaalscore, uitgedrukt in sterren. Outstanding is het hoogst haalbare niveau: 5 sterren.” Ook aan de omgeving van het hotel is gedacht. Zo wil Marcus van der Valk de groene trend doorzetten en wordt er een tuinpaviljoen en een natuurspeeltuin gerealiseerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden