Kemps na winst Slimste Mens: ‘Het opent mogelijk nieuwe deuren’ | Groeiend Best


<p>De spontaniteit en kwaliteiten die Rob Kemps in zich heeft zijn niet onopgemerkt gebleven in de wereld van de televisie.</p>

De spontaniteit en kwaliteiten die Rob Kemps in zich heeft zijn niet onopgemerkt gebleven in de wereld van de televisie.

(Foto: )

Kemps na winst Slimste Mens: ‘Het opent mogelijk nieuwe deuren’

Ongekend wat Rob Kemps presteerde. In een veel bekeken televisie-uitzending werd de Bestenaar afgelopen vrijdag de Slimste Mens van Nederland. “Het is onbeschrijflijk en ongelooflijk, nondeju”, reageerde de winnaar. “En dat met de hoogste kijkcijfers ooit: 3,2 miljoen kijkers. Ver boven het Journaal.”

Door Theo Louwers

BEST - Het is nog nooit vertoond dat een televisieprogramma zulke hoge kijkcijfers scoort. “Je kunt niet zeggen dat er in deze tijd geen nieuws is. Corona, de inauguratie van de Amerikaanse president en het instellen van de avondklok, ik noem een paar onderwerpen. Ook op Twitter ging het door het dak. En mijn speech na afloop van het programma is ik weet hoeveel keer bekeken op social media.”

Verrast
Het was vooraf niet verwacht dat Rob Kemps, voor de gelegenheid feestelijk gekleed, hoge ogen zou gooien bij de Slimste Mens. De drie finalisten keken na de laatste bepalende ronde alle drie verrast naar de score. Vooral Emma Wortelboer kon de score aanvankelijk niet geloven. Ook Andries Tunru en Rob Kemps waren ondersteboven van de cijfers.

Op1
Eerder op de avond waren de drie finalisten aanwezig bij het programma M, dat om 19.00 uur werd uitgezonden. De deelnemers aan de finale bleven redelijk ontspannen en deden net alsof de wedstrijd nog gespeeld moest worden. Later bleek dat de opnames al een maand daarvoor waren opgenomen en dat Rob Kemps de trofee al lang in zijn bezit had. “Ik heb de bokaal thuis in de kelder verstopt”, zei de zanger van Snollebollekes.
Bij de late uitzending van Op1 stal Kemps opnieuw met zijn aanstekelijk enthousiasme de show. Paul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk wisten Kemps tot leuke reacties te verleiden.

Willeke Alberti
Het presentatieduo van Op1, Astrid Joosten en Paul de Leeuw, had een speciaal cadeau voor de winnaar van de Slimste Mens. Zangeres Willeke Alberti kwam op afstand in de uitzending en feliciteerde Rob met zijn overwinning. “Bijzonder was dat je mijn lied ‘Samengaan’ kende. Ik vind dat geweldig en hoop dat we dat samen nog een keer op het podium kunnen zingen.”

Speech
De speech die Rob Kemps bracht, maakte veel indruk. Paul de Leeuw noemde de woorden van Rob heel belangrijk. “Het is een onvergetelijke ervaring. Ik sprak die woorden recht uit mijn hart. Ik kom zelf van de Kempenhorst en de Rooi Pannen. Het is leuk om interesse te hebben voor andere dingen dan de hele dag te kijken op een schermpje. Zoek eens een keer wat op, verrijk jezelf.”
De spontaniteit en kwaliteiten die Rob Kemps in zich heeft zijn niet onopgemerkt gebleven in de wereld van de televisie. “Het opent mogelijk nieuwe deuren”, realiseert Kemps zich. “Er is overigens nog niet concreets.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden