Donaties voor Stichting Harapan: een prachtig resultaat | Groeiend Best


<p>Stichting Harapan dankt onder meer de Kringloopwinkel Handmelken uit Best en de stichting Dirk-Jan en Kitty Reek-Versteegh voor de donaties.<br><br><br></p>

Stichting Harapan dankt onder meer de Kringloopwinkel Handmelken uit Best en de stichting Dirk-Jan en Kitty Reek-Versteegh voor de donaties.


(Foto: )

Donaties voor Stichting Harapan: een prachtig resultaat

In het rehabilitatiecentrum Hidup Baru op West-Timor is sinds 2019 een prachtige speeltuin. Met steun van de Kringloopwinkel Handmelken uit Best en de Dirk Jan en Kitty Reek-Versteegh stichting en uit de opbrengsten van de Harapan statiegeldacties werd de speelplaats opgeknapt. Een prachtig resultaat waar iedereen met recht trots op is. 

BEST - Hier vinden veel van de patiënten een gezonde ontspanning. Zij kunnen zich even uitleven en leren tegelijkertijd het samenleven in spel wat zo belangrijk is voor hun toekomst. Er was nog wel een probleem met de te ruwe cementen vloer. Deze is vorig jaar door militairen uit de naburige kazerne vervangen door een mooie gladde tegelvloer. Er werd ook een mooie ballenbak aangelegd. Een prachtig resultaat waar iedereen met recht trots op is. De materialen kostten 1.125 euro en werden door de zusters van het centrum voorgeschoten uit een project dat voorlopig vanwege het corona-virus niet kon worden uitgevoerd. Onlangs ontving Harapan van een anoniem steunfonds opnieuw een donatie voor de volledige kosten van de materialen.

Donatie voor rolstoelen

De directrice van het rehabilitatiecentrum Harapan Jaya op Sumatra deed enkele weken geleden een beroep op Harapan voor steun om vijf rolstoelen en enkele infraroodlampen te kunnen kopen. Totale kosten hiervan zijn 1.950 euro. De rolstoelen zijn nodig voor de oudere kinderen met spastische kinderverlamming bij het baden. Het is voor de verzorgenden moeilijk geworden om hen te helpen met baden. Door te wisselen van rolstoelen kunnen de kinderen dat grotendeels zelf doen. Stichting Harapan diende een aanvraag in bij een niet nader te noemen fonds, dat binnen één dag toezegde dat zij de rolstoelen en de lampen volledig gaan betalen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden