Nieuwe leden ASD: Bram en Ingrid stellen zich voor | Groeiend Best


<p>Ingrid Nonnemaker: &quot;Vanuit mijn werk als familierechtadvocaat voel ik mij enorm maatschappelijk betrokken.&quot; Foto: Deursen.</p>

Ingrid Nonnemaker: "Vanuit mijn werk als familierechtadvocaat voel ik mij enorm maatschappelijk betrokken." Foto: Deursen.

(Foto: Deursen)

Nieuwe leden ASD: Bram en Ingrid stellen zich voor

Per 1 januari 2021 zat er voor een aantal leden van de adviesraad de eerste zittingstermijn op. Een aantal daarvan besloot hun termijn bij de adviesraad niet te verlengen.

BEST - Hieronder stellen zich twee van de nieuwe leden aan je voor.

Bram Krol

Nu ik door mijn pensionering meer tijd heb, wil ik mij graag inzetten voor het sociale beleid van de gemeente waar ik woon. Dus ga ik, samen met anderen, een actieve bijdrage leveren aan de adviesraad sociaal domein Best.

Sinds 1999 ben ik inwoner van Best. Tot december 2020 ben ik werkzaam geweest in het speciaal onderwijs. De laatste achttien jaar als directielid van De Berkenschutse, een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs te Heeze. Mijn leidinggevende ervaring, maar zeker ook mijn opgedane ervaring ten aanzien van de Jeugdwet en de Participatiewet kan ik zeker gebruiken bij mijn bijdrage aan de adviesraad sociaal domein Best.

Ingrid Nonnemaker

Als lid van de Adviesraad Sociaal Domein Best wil ik de inwoners van Best een stem geven in het beleid van de gemeente door naar hen te luisteren en dit om te zetten in een gedegen advies aan de gemeente.

Opgegroeid in Eindhoven, ben ik voor mijn studie in de randstad gaan wonen, waar ik twintig jaar heb vertoefd. Daar heb ik onder meer gewerkt bij personeelszaken op de Universiteit en bij de Rechtbank Amsterdam afdeling Jeugdrecht. Uiteindelijk trokken mijn Brabantse roots mij toch weer terug naar Eindhoven, waar ik een advocatenkantoor heb opgericht. Vijftien jaar later ben ik in Best komen wonen en hier voelde ik me meteen thuis.

Vanuit mijn werk als familierechtadvocaat voel ik mij enorm maatschappelijk betrokken. Ik heb te maken met een grote diversiteit aan mensen en aan sociale problematiek, waarbij ik mij graag inzet voor de sociaal zwakkeren in de samenleving. Graag wil ik mijn expertise en werkervaring inzetten voor de inwoners van onze gemeente, zodat zij zich gehoord voelen.

Bijscholing

De nieuwe leden krijgen een introductiecursus voor adviesraden in het sociaal domein. Zij weten dan nog beter wat het werk in het sociaal domein inhoudt, wat er van hen verwacht wordt en hoe zij goede adviezen kunnen maken.

De adviesraad vergadert maandelijks op de derde woensdag van de maand. Heeft u vragen of aandachtspunten, mail ze naar info@asdb.nl of kijk op www.asdb.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden