Plaatsing fietsersbrug 27 februari: ‘Brug wordt er in geheel ingetakeld’ | Groeiend Best


<p>Pijlers voor fietsersbrug staan klaar.</p>

Pijlers voor fietsersbrug staan klaar.

(Foto: )

Plaatsing fietsersbrug 27 februari: ‘Brug wordt er in geheel ingetakeld’

Eind december zijn de bomen langs het kanaal gekapt om de plaatsing van de nieuwe fietsersbrug over het Wilhelminakanaal mogelijk te maken. De nieuwe brug, die is gemaakt door de firma Haasnoot, maakt het fietsers en wandelaars weer mogelijk om van de ene kant naar de andere kant van het kanaal te gaan.

BEST - "Afgelopen week zijn de pijlers geheid", legt Rob van de Heuvel van het ingenieursbureau van de gemeente uit. "De brug komt op een andere plek te liggen dan de vorige brug. Iets dichter tegen de A2 aan. Hiermee bereiken we dat we beter aansluiten bij het forensenverkeer vanuit Eindhoven en we ontsluiten Het Groene Woud en De Vleut beter. Ook blijft de brug deel uitmaken van de calamiteitenroute van Aquabest."

Dik staal

De brug wordt uitgevoerd in dik staal. Van de Heuvel: "Dat moest volgens de nieuwe richtlijnen van Rijkswaterstaat. Daardoor wordt de brug een stuk duurder dan gepland. Hij gaat nu ongeveer 600.000 euro kosten. Op het hoogste punt zit de brug straks 6.20 meter boven het water.

Op 27 februari wordt de brug over de A2 met groot transport naar Best gebracht en in één keer op zijn plek gelegd. De brug is 30 meter lang en zes meter breed, dus dat wordt nog een spannend transport. De Terraweg wordt dan tijdelijk afgesloten."

Houten brug

De houten brug die iets verder over het Wilhelminakanaal lag, was in een slechte conditie. Op een gegeven moment stortte het gevaarte in. Ongelukken deden zich niet voor, omdat de toegang tot de brug al was afgesloten. Bij de jaarlijkse controle van de brug in september vorig jaar werd vastgesteld dat de oude brug niet veilig meer was en onderhoud gepleegd zou moeten worden.
Mountainbikers moeten nu van de zijde van De Vleut over de brug in de Eindhovenseweg Zuid omrijden om aan de andere kant van de mountainbikesroutes gebruik te kunnen maken.

In dit weekend wordt de nieuwe brug op zijn plaats gelegd. Hiervoor wordt de Terraweg afgesloten vanaf het woonwagenkamp tot aan de Ekkersweijer. Er is door de aanwezigheid van een grote kraan geen doorgang voor al het verkeer inclusief de hulpdiensten. De omleidingsroute loopt via de Eindhovenseweg-zuid, de Marathonloop, Huizingalaan en dan de Ekkersweijer.

Weekend 27-28 februari

'De brug is een stuk duurder dan gepland'

Theo Louwers

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden