Denise gaat voor Miss Teen of Noord-Brabant 2020/21: ‘Ik wil eenzame jongeren bereiken’ | Groeiend Best


<p>Denise Nuij: "Met mijn deelname wil ik nog meer eenzame jongeren bereiken om hun te helpen." Foto: John Vermeeren.</p>

Denise Nuij: "Met mijn deelname wil ik nog meer eenzame jongeren bereiken om hun te helpen." Foto: John Vermeeren.

(Foto: John Vermeeren)

Denise gaat voor Miss Teen of Noord-Brabant 2020/21: ‘Ik wil eenzame jongeren bereiken’

Dat miss verkiezingen alleen maar over schoonheid gaat is volgens de 17-jarige Denise Nuij uit Best niet waar. Tegenwoordig is het veel belangrijker dat je kennis hebt en dat je hart op de goede plek zit. “De reden van mijn deelname is dan ook dat ik jongeren wil helpen die eenzaam zijn.”

BEST - “Eind 2019 werd ik gescout met de vraag of ik mee wilde doen aan de casting voor de finale van Miss Teen of Noord-Brabant 2020/21. Ik had er zelf nog nooit over gehoord maar het leek me een leuke uitdaging. Toen ik te horen kreeg dat ik een van de finalisten werd, was ik heel blij met mijn keuze.” Naast dat het een hele mooie ervaring is, heeft Denise ook nog een andere reden voor haar deelname: “Met mijn deelname wil ik nog meer eenzame jongeren bereiken om hun te helpen. Vooral in deze tijd merk ik bij mezelf en om mij heen dat jongeren zich steeds vaker eenzaam voelen. Met de titel Miss Teen of Noord-Brabant 2020/21 hoop ik dan ook een groter platform te creëren om deze boodschap verder te brengen.” 

De finale zou eigenlijk vorig jaar in april al zijn, maar werd door de maatregelen uitgesteld. “Het is aan de ene kant wel jammer, maar als ik terug kijk op het afgelopen jaar en naar het verlengde traject ben ik stiekem toch wel blij dat het zo is gelopen. Ik zou er niet aan moeten denken dat het traject al was afgelopen, het is namelijk heel gezellig met alle meiden en ik heb zoveel geleerd!”

Naast dat de finalisten veel oefenen voor de grote finale, zamelen ze ook geld in voor de LINDA.foundation. “Ik vind het een heel mooi doel om geld voor in te zamelen. Zelf ben ik dan ook nog steeds druk bezig met het bedenken van nieuwe acties om nog meer geld in te zamelen. Dit geld gaat naar gezinnen in Noord Brabant die het financieel minder goed hebben.” Als Denise uiteindelijk de titel van Miss Teen of Noord-Brabant 2020/21 wint mag ze onze provincie vertegenwoordigen in de landelijke finale. “Dat lijkt me echt een hele eer.” En de winnares mag uiteindelijk Nederland internationaal vertegenwoordigen. “Ik ga mijn best doen tijdens de finale en zoveel mogelijk geld inzamelen!”

Stemmen

Wil jij Denise helpen om de titel van Miss Teen of Noord-Brabant 2020/21 te krijgen? Dan kan je op haar stemmen: SMS ‘Poll Noordbrabant Denise’ naar 3010 (dit kan zoveel als je wilt). Denise: “En misschien sta ik over een paar maanden Noord Brabant (en Best!) te vertegenwoordigen in de landelijke finale! Dat is echt een droom van mij.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden