Todo spoort jongeren aan veel in beweging te blijven | Groeiend Best


<p>&quot;Sports Playground&rdquo; is elke weekdag van 14.00 tot 16.00 uur en kinderen tot 18 jaar kunnen gewoon aansluiten wanneer ze willen. </p>

"Sports Playground” is elke weekdag van 14.00 tot 16.00 uur en kinderen tot 18 jaar kunnen gewoon aansluiten wanneer ze willen.

(Foto: )

Todo spoort jongeren aan veel in beweging te blijven

Jongerencentrum Todo is al jaren een trefpunt voor jonge mensen die een plek nodig hebben voor contact of ontspanning. Zeker in deze tijd gaan ook zij hun steentje bijdragen. Direct na de kerstvakantie start “Sports Playground”.

Best - Gemeente en Jongerencentrum Todo hebben de handen ineen geslagen om jongeren die het leuk vinden om te sporten, maar niet naar een sportclub gaan in de coronatijd, extra te steunen. Todo is al jaren een plek waar veel jongeren samen komen, maar dat gaat nu een stuk lastiger. Alle activiteiten die binnen worden georganiseerd, zijn afgeblazen of naar buiten verplaatst. Todo laat zich nu ook meer zien in de wijken en gaat daar op zoek naar de jongeren. Daarnaast gingen zij in gesprek met de Gemeente Best voor extra hulp en handen in het opzetten van (sport)activiteiten.

De gemeente heeft de vraag serieus opgepakt en de groep combinatiefunctionarissen benaderd die al langer actief zijn binnen verschillende scholen en sportverenigingen in Best. En zo worden nu de krachten gebundeld om activiteiten op te zetten binnen de mogelijkheden van de lockdown. De groep combinatiefunctionarissen was al bezig zich te verenigen om sport en cultuur in 2021 meer op de kaart te krijgen in de wijken en op scholen. In het nieuwe jaar zijn er weer nieuwe activiteiten gepland waar jongeren tot 18 jaar aan deel kunnen nemen. Elke maandag tot en met vrijdag is er "Sports Playground” waar jongeren kunnen komen sporten met een uitgebreid programma gedurende de week. Er wordt op de maandagen Archery Tag gespeeld en een voetbaltoernooi georganiseerd. Op de dinsdagen is er voetvolley en levend stratego. Op de woensdagen en donderdagen is er zoals gewoonlijk de meidenmiddag en kickboksen en daarna is er weer inloop om te komen sporten. Elke donderdagavond kun je online gamen en op vrijdag is er weer een gaaf spel georganiseerd, houd hiervoor alle social mediakanalen van Todo goed in de gaten om je te voorzien van de meest actuele informatie.

"Sports Playground” is elke weekdag van 14.00 tot 16.00 uur en kinderen tot 18 jaar kunnen gewoon aansluiten wanneer ze willen. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig. Uiteraard wordt met alle standaard coronamaatregelen rekening gehouden.

www.jctodo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden