Terugblik van Martin: 'Het jaar was erg hectisch voor de politie' | Groeiend Best


<p>Martin van Gestel: &quot;De aanstaande jaarwisseling wordt een spannend einde van het jaar voor ons. Gaan mensen zich aan de regels houden?&quot;</p>

Martin van Gestel: "De aanstaande jaarwisseling wordt een spannend einde van het jaar voor ons. Gaan mensen zich aan de regels houden?"

(Foto: )

Terugblik van Martin: 'Het jaar was erg hectisch voor de politie'

We hebben een memorabel jaar achter de rug. We laten in deze krant Bestenaren terugblikken op 2020. Aan het woord: Martin van Gestel, Operationeel Expert wijkzorg.

“Ook politiemensen in Best gaan dit jaar de gezellige kerst missen. Niet in het werk, want we werken met net zoveel personeel als andere jaren. Maar wel in de privésfeer. Het zal toch allemaal anders zijn dit jaar. Wij proberen daar toch ook ver weg te blijven van besmettingsgevaar en zullen ons vooral zelf ook aan de regels houden. Voor niemand is dit leuk, maar anders komen we niet van de pandemie af.

Dit jaar was daarom erg hectisch voor de politie. Vanaf maart die coronapandemie. Iedereen moet afstand houden van elkaar, alleen van de politie wordt wel verwacht dat ze verdachten aanhouden, optreden tegen samenscholingen, de corona-overtredingen, en zaken oplossen.

Achter de schermen betekent dit ook veel praten met collega’s om ze mentaal gezond te houden. Ook moeten we ons conformeren aan de regels van de Nationale Politie omtrent hoe we werken in deze pandemie-tijd. Die regels veranderen wekelijks. En maar hopen dat we niet teveel ziekte-uitval gingen krijgen.

Gelukkig is ons in Best tot nu toe een groot ziekteverzuim gespaard gebleven. Dit ondanks dat we gewoon veel “klanten” hebben ontmoet, waarvan sommigen helaas met fysiek geweld, die soms ook dreigden met coronabesmettingen. Gelukkig had het openbaar ministerie geen genade met dit soort mensen en werden zware straffen uitgedeeld. De betrokken collega’s liepen dan wel weer tegen een test aan en maar hopen dat het negatief was. Dit doet best wel wat met ons. Maar we moeten door.

De aanstaande jaarwisseling wordt een spannend einde van het jaar voor ons. Gaan mensen zich gewoon fatsoenlijk gedragen en zich aan de regels houden? Als iedereen het gezonde verstand gaat gebruiken, dan zou het moeten lukken. Dan kunnen we trots zijn op de inwoners van Best.

We houden voor komend jaar nu ook al rekening met het feit dat er toch weer grote evenementen aan zullen komen, fijn voor de mensen, maar voor ons een erg onzekere factor. Vrije weekenden worden voor zoiets ingetrokken en vakanties niet verleend. Als een evenement dan alsnog niet doorgaat, dan krijgen ze die tijd vaak wel terug. Alleen de te boeken vakantie is dan al weg natuurlijk. Erg wrang voor de collega’s, maar helaas niet te vermijden. De politie Best wenst iedereen in ieder geval een gezonde en veilige jaarwisseling!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden