Terugblik van Lisette: 'Ik zie het glas liever halfvol dan halfleeg' | Groeiend Best


<p>Lisette van Druenen: &quot;Wat wij vooral missen is de verbinding met het dorp, de mensen om ons heen.&quot; Foto: Cai Vosbeek.</p>

Lisette van Druenen: "Wat wij vooral missen is de verbinding met het dorp, de mensen om ons heen." Foto: Cai Vosbeek.

(Foto: FreekjeGroenemans-Fotografie)

Terugblik van Lisette: 'Ik zie het glas liever halfvol dan halfleeg'

We hebben een memorabel jaar achter de rug. We laten in deze krant Bestenaren terugblikken op 2020. In dit artikel geven we Lisette van Druenen, dagbestedingsspecialist bij Archipel, het woord.

“Het was en is een moeilijke tijd voor de bewoners van Archipel, voor hun familie en de medewerkers. Maar ook voor de groep mensen die thuis woont en tijdens de eerste golf geen gebruik kon maken van onze dagbesteding. Deze mensen zaten heel eenzaam thuis. Door een versnelde samenwerking worden de activiteiten voor deze cliënten nu in ’t Tejaterke in Best aangeboden.

In de eerste maanden van corona kregen we veel steun: optredens in de tuin, er werden bloemen en gebak gebracht, we kregen post en applaus. Dat hebben we enorm gewaardeerd.

Het team dagbesteding heeft tegelijkertijd ook niet stil gezeten. Wij zorgden binnen de locaties dat er iedere dag iets leuks te doen was. Daar hebben we erg ons best voor gedaan.

Door sponsoring van Stichting Dorpspleinevenementen en de twee Plus-supermarkten in Best, konden we in Nazareth een bezoekerscabine neerzetten waar bewoners en familie elkaar konden ontmoeten. Deze ontmoetingen waren vaak mooi en soms ontroerend en emotioneel.

Nu zijn de locaties wel open en is de steun van buiten minder, maar dat is begrijpelijk. Wat wij vooral missen is de verbinding met het dorp, de mensen om ons heen. Weer naar de bioscoop, het theater in of lekker naar de dierenweide.

Afgelopen jaar hadden we één gezamenlijk vijand en die heette corona. Van dat virus zijn we nog steeds niet af maar we zijn ondertussen wel sterker geworden. We hebben gezien, gehandeld en geleerd. Dat hebben we met elkaar gedaan. Hand in hand.

Kerstmis is voor mij een feest van verbondenheid. Verbondenheid met familie en vrienden. Samen met dierbaren kijk je terug op de tijd die was en komen gaat. Ik heb het heel fijn maar door mijn werk weet ik ook dat er mensen minder geluk hebben en eenzaam zijn met kerst. Daardoor waardeer ik de warmte om me heen des te meer. Als ik naar het nieuwe jaar kijk, ben ik redelijk positief.

Ik zie het glas liever halfvol dan halfleeg. Sowieso. Ik hoop op een vaccin zodat we elkaar weer zorgeloos kunnen ontmoeten, kunnen aanraken en knuffelen.

Of er een les te trekken valt uit de afgelopen maanden? Ik ben niet zo van de quotes maar in dit geval zou ik zeggen: ‘Ben vooral lief voor elkaar!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden