Martijns terugblik: ‘Vooruitkijken houdt ons op de been’ | Groeiend Best


<p>Martijn de Poorter: &quot;Nog nooit eerder moesten we annuleren zonder dat gasten dat besloten.&quot;</p>

Martijn de Poorter: "Nog nooit eerder moesten we annuleren zonder dat gasten dat besloten."

(Foto: )

Martijns terugblik: ‘Vooruitkijken houdt ons op de been’

We hebben een memorabel jaar achter de rug. We laten in deze krant Bestenaren terugblikken op 2020. In dit artikel geven we Martijn de Poorter, manager Prinsenhof, het woord.

“2020 begon fantastisch. Prinsenhof stond er beter voor dan ooit en met een volle agenda beloofde dat een mooi jaar te worden. Met een nieuwe chef-kok in de keuken en nieuwe mogelijkheden hadden we er zin in. Nadat ook wij door de overheid gesloten werden, begon een lange tijd van onzekerheid. Nooit eerder moesten we annuleren zonder dat gasten dat besloten. De kilte van een groot leeg pand, de onzekerheid van wanneer komt het goed en de vele dramatische keuzes maakten het een bizarre tijd. Vooruit blijven kijken is hetgeen ons op de been houdt. Blijven geloven in een toekomst, maakt het te doen. Maar zonder verder perspectief en zonder steun vanuit de overheid en gemeente wordt het erg lastig. Ik kan me niet voorstellen dat Prinsenhof na ruim 46 jaar zou ophouden te bestaan.

Kerst betekent voor mij een moment van rust, samenzijn, familie en genieten. Rust hebben we al meer dan driekwart jaar. Samenzijn zal minder samen zijn. Familie zal ook anders zijn; met het recent overlijden van mijn vader is familie niet meer thuis komen, maar thuis zijn. Genieten, dat is waar de hoop ligt. Het zit hem vaak in de kleine dingen.

Wat brengt 2021? Ik hoop rust. Niet in Prinsenhof, maar in de gedachten. Geen onzekerheid en onwetendheid, maar een veilige, gezonde toekomst. En dat gun ik iedereen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden