Terugblik van Teun: 'Chaos en kansen' | Groeiend Best


<p>Teun Toebes: &quot;Welke onderdelen van zorg kunnen we verbeteren? En hoe kunnen we meer vanuit evenwaardigheid met elkaar omgaan?&quot;</p>

Teun Toebes: "Welke onderdelen van zorg kunnen we verbeteren? En hoe kunnen we meer vanuit evenwaardigheid met elkaar omgaan?"

(Foto: )

Terugblik van Teun: 'Chaos en kansen'

We hebben een memorabel jaar achter de rug. We laten in deze krant Bestenaren terugblikken op 2020. Aan het woord: Teun Toebes. 

“Het jaar 2020 is er een vol dynamiek tussen chaos en kansen. De samenleving is veel meer dan het coronavirus alleen. Dat is gebleken uit de creativiteit van heel veel mensen. Een jaar waarin gevoelens van verbondenheid en wederkerigheid in het verpleeghuis in een ander voetlicht kwamen te staan. Tegelijkertijd is duidelijk geworden dat we nog een gezamenlijke weg te bewandelen hebben rondom het vergroten van de kwaliteit van leven van mensen met dementie. En zo samen de zorg meer humaan maken. Dat is een route vol meningen. 

Zo riep ook mijn keuze om in een verpleeghuis te gaan wonen, veel reacties op, ook bij mijn vrienden en familie. Naast positieve reacties, klonken ook geluiden als ‘lijkt mij vreselijk om daar te wonen’. En juist die zetten aan het denken. Hoe kunnen we meer vanuit evenwaardigheid met elkaar omgaan? Voor mensen met dementie vraagt dit om een verbinding niet vanuit ziekte, maar vanuit de intrinsieke passie die iemand heeft. Tot slot, leer ik naast mijn nieuwe studie ontzettend veel van mijn huisgenoten. Hun verhalen staan centraal en dat lijkt mij een goede gedachte om mee af te sluiten. Het jaar 2021 belooft veel! Dank aan alle Bestenaren voor jullie enthousiasme. Fijne dagen!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden