Viskraam Ruisvis al vijftig jaar trouw op Bestse markt | Groeiend Best


<p>Burgemeester Ubachs overhandigt het boeket aan Jurgen Ruizendaal (links): &quot;Markten zijn mijn lust en mijn leven.&quot;&nbsp;</p>

Burgemeester Ubachs overhandigt het boeket aan Jurgen Ruizendaal (links): "Markten zijn mijn lust en mijn leven." 

(Foto: )

Viskraam Ruisvis al vijftig jaar trouw op Bestse markt

Burgemeester Hans Ubachs reikte vorige week zaterdag op de Bestse markt een boeket bloemen uit aan Jurgen Ruizendaal. Al vijftig jaar staat de viskraam op de Bestse markt. “Op 3 november 1970 is de vergunning verleend aan Ruisvis”, memoreerde de burgemeester. “Dat wil zeggen dat de firma 50 jaar en één maand op de Bestse markt staat.”

Best - Ruizendaal uit Spakenburg vroeg op 9 april 1970 een vergunning aan voor een staanplaats. De aanvraag werd aanvankelijk afgewezen, omdat de branche in voldoende mate vertegenwoordigd was. Op 16 oktober zegt J. Wassink zijn staanplaats op de markt op. Hierdoor ontstond er een staanplaats voor Jan Ruizendaal.
Jurgen Ruizendaal staat met zijn kraam al 30 jaar op markten. “Markten zijn mijn lust en mijn leven”, vertelt hij. “Veel leuker dan een winkel. Met een winkel ben je op één plaats. Markten zijn veel aantrekkelijker, je ontmoet steeds andere mensen. Van corona hebben we geen last. Het is omdat de horeca dicht is juist veel drukker. Voor de ambulante handel is de coronatijd goed.”

Markt verplaatst
De markt die op zaterdag 26 december gehouden zou worden, wordt verplaatst naar donderdag 24 december. Op de dag voor Kerstmis wordt de markt gehouden op het Dorpsplein zodat de parkeerplekken aan het Raadhuisplein vrij blijven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden