Terugblik van Bas: 'Al die steun gaf me kippenvel' | Groeiend Best


<p>Bas Willems: &quot;Covid-19 liet mij zien dat de gedachte om er voor anderen te zijn niet alleen aan kerst gebonden hoeft te zijn.&quot;</p>

Bas Willems: "Covid-19 liet mij zien dat de gedachte om er voor anderen te zijn niet alleen aan kerst gebonden hoeft te zijn."

(Foto: )

Terugblik van Bas: 'Al die steun gaf me kippenvel'

We hebben een memorabel jaar achter de rug. We laten in deze krant Bestenaren terugblikken op 2020. Aan het woord: huisarts Bas Willems. 

“2020 zal mij altijd bijblijven als het jaar van de coronapandemie. Wie had een jaar geleden kunnen voorspellen dat iedereen vrijwel dagelijks geconfronteerd zou worden en zou moeten leven met de termen lockdown, 1,5 meter maatschappij, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en maatregelen. Een bewogen jaar met veel emoties. Alleen al in Nederland zijn er 17 miljoen verhalen te vertellen. De één meer getroffen dan de ander. Gezondheidsleed en financieel leed. Wat mij erg is bijgebleven is de steun die wij huisartsen van veel mensen in Best ontvingen: van spontane donaties van desinfectie alcohol en PBM zoals mondkapjes, handschoenen en overalls tot een hoorbaar applaus voor de medewerkers in de zorg. En van persoonlijke appjes om hulp aan te bieden tot steunende kaartjes. Om kippenvel van te krijgen. Ook Kerstmis zal dit jaar anders zijn dan andere jaren. Kerst is de tijd van het jaar om samen met familie en vrienden door te brengen en er voor anderen te zijn. Deze gedachte is het sterkst in deze periode. Covid-19 liet mij zien dat deze gedachte niet alleen aan kerst gebonden hoeft te zijn. Het zou mooi zijn als we de kerstgedachte ook na de 26e vasthouden. Hoe 2021 gaat verlopen weet niemand, maar laten we hopen dat we snel weer naar een ‘normalere’ samenleving kunnen. En dat we tot die tijd, maar ook daarna oog voor elkaar houden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden