Nieuwe woonzorgunits voor dementerende ouderen opgeleverd | Groeiend Best


Foto:

Nieuwe woonzorgunits voor dementerende ouderen opgeleverd

Woensdag was het zover, na iets meer dan een jaar bouwen, werd het pand in Best opgeleverd. Deze eye-catcher, dichtbij de rotonde aan de rondweg-Oirschotseweg is een verwijzing naar de boerenschuren in de omgeving. NB-Architecten uit Best ontwierpen niet alleen dit project, maar ook de naastgelegen huisartsenpraktijk met apotheek.

BEST - Het pand aan de Oirschotseweg/Veldweg welke 16 december is opgeleverd aan Wonen bij September.

Beide projecten bevinden zich op het perceel van Kapelbeemd I. Deze heeft het perceel gesplitst en destijds de grond verkocht aan de huisartsen. Echter de huisvesting voor Wonen bij September hebben zij zelf ontwikkeld. Het gebouw bestaat uit 24 appartementen en 2 gezamenlijke woonkamers. Kapelbeemd is een samenwerking tussen Bergman Beheer, Eureka Vastgoed en Aannemersbedrijf Fried van de Laar. Laatstgenoemde is tevens verantwoordelijk voor de realisatie i.s.m. RJ Electrotechniek en De Bont Klimaattechniek.

Wonen bij September heeft in heel Nederland kleinschalige woonhuizen voor ouderen met dementie. In de woonhuizen staan liefde, aandacht en betrokkenheid centraal. Bewoners kunnen zoveel mogelijk het leven voortzetten, dat zij gewend zijn. In januari 2021 wordt het woonhuis in Best officieel geopend. Er is al veel belangstelling vanuit de omgeving voor September Best.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden