Wat doet een wijkagent? Een bezoek aan de opvang | Groeiend Best


<p>Vertelt de wijkagent het ook al aan mijn ouders als hij ziet dat ik ongevraagd een extra koekje pak?&nbsp;</p>

Vertelt de wijkagent het ook al aan mijn ouders als hij ziet dat ik ongevraagd een extra koekje pak? 

(Foto:)

Wat doet een wijkagent? Een bezoek aan de opvang

De kinderen van de buitenschoolse opvang aan de Gildelaan kregen op 10 december visite van de wijkagente en haar collega van jeugdzaken. Niet omdat ze een reprimande gingen krijgen. Wel om te ontdekken wat een wijkagent nu doet.

BEST - Allereerst werd er een quiz gespeeld waarin het werk van de wijkagent centraal stond. Want wat doet een wijkagent nu wel en wat niet en waar is een wijkagent voor? Loopt de wijkagent door de straat om te kijken wie er fouten maakt en zich niet aan de regels houdt? En vertelt de wijkagent het ook al aan mijn ouders als hij ziet dat ik ongevraagd een extra koekje pak? Of kijkt de wijkagent goed rond of er iemand geholpen moet worden op straat en dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan? Of misschien is de wijkagent wel een manusje van alles en doet hij het allemaal tegelijk!

De wijkagenten namen de tijd om goed uit te leggen waarom ze er zijn en wat ze doen. En langzaamaan gingen steeds meer kinderen vragen stellen. Het werd duidelijk dat het nog niet zo eenvoudig is wijkagent zijn en je veel dingen tegelijk moet kunnen. En dat een wijkagent niet in zijn eentje voor veiligheid moet zorgen maar samen met ons.

De kinderen en medewerkers van BSO Korein Gidelaan zijn erg blij dat wijkagenten Miranda Vugts en Noortje Tak de tijd namen om hen te komen bezoeken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden