‘Iedereen slaat de handen ineen om kerst bijzonder te maken’ | Groeiend Best


<p>V.l.n.r. Gastvrouw Mandy Drissen, eigenaresse Suus Gerritsen en chef-kok Guust Mortier.</p>

V.l.n.r. Gastvrouw Mandy Drissen, eigenaresse Suus Gerritsen en chef-kok Guust Mortier.

(Foto: )

‘Iedereen slaat de handen ineen om kerst bijzonder te maken’

Dat de horeca het op dit moment hard te halen heeft, is bekend. Toch weerhoudt dat Suus Gerrits van Restaurant Suus er niet van om deze kerst gerechten weg te gaan geven aan mensen die eenzaam zijn of op een andere manier een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

BEST - “We leven op dit moment in een vreemde tijd”, zegt Suus. “Een tijd die normaal gesproken in het teken staat van samenzijn met de mensen die je liefhebt. Maar helaas mag en kan dat nu even niet, en dat doet iets met ons. Dat is namelijk juist datgene waar wij als horecamensen het voor doen. Voor die gezelligheid, het bij elkaar brengen van mensen, lekker eten, drinken, een praatje, maar vooral ook echt even tijd en aandacht voor elkaar. Hoewel ik echt wel begrijp dat het nodig is, zijn de maatregelen hard bij ons binnengekomen. Maar ik zie mijn familie en vrienden gelukkig nog wel deze feestdagen, en dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Er is een hele grote groep mensen die deze kerst echt alleen zit en dat ging me aan het hart.”

Restaurant Suus geeft deze kerst dan ook vijftien voor-, hoofd- en nagerechten weg aan mensen die het moeilijk hebben en/of alleen zijn. “Inmiddels zijn dat er alweer veel meer dan vijftien geworden”, vult Suus lachend aan. “Zo kregen we een telefoontje van ene Hendrik de Bie en een anonieme sponsor die extra gerechten wilden doneren, doneert vis- en vleeshandel G&B hazenpeper, de Sligro feestbroden en zorgt Prowines uit Best voor bijpassende wijnen. Hoe mooi is dat? Dat iedereen de handen ineenslaat om kerst juist voor de mensen die het minder hebben, toch bijzonder te maken.”

Mensen die iemand willen aandragen voor deze actie, kunnen dat uiterlijk woensdag 23 december voor 17.00 uur doen op de gelijknamige Facebookpagina van Restaurant Suus. Diezelfde avond worden de winnaars bekendgemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden