Brabantse varkenshouders sturen 1750 persoonlijk geschreven kerstkaarten naar ouderen | Groeiend Best


Foto:

Brabantse varkenshouders sturen 1750 persoonlijk geschreven kerstkaarten naar ouderen

Volgens ouderenorganisaties verwacht 42 procent van alle ouderen dit jaar met de kerst alleen te zijn vanwege alle coronamaatregelen. Brabantse varkenshouders vinden dat niemand kerst alleen zou moeten vieren. Daarom sturen varkenshouders dit jaar massaal handgeschreven en zelf geknutselde kerstkaarten naar ouderen.

Varkenshouders zorgen graag goed voor hun dieren maar ook graag goed voor elkaar. Veel ouderen in Noord-Brabant zitten al sinds maart thuis en missen veel van hun uitjes en sociale contacten. Daarom besloot de Producenten Organisatie Varkenshouderij om dit jaar 5000 kerstkaarten te verspreiden onder haar leden. 1200 Varkenshouders in Brabant schrijven een mooie kerstgroet en versturen hem aan een oudere die deze feestmaand wel wat extra aandacht en gezelligheid kan gebruiken. Veehouders die dat willen mogen nog meer kaarten voor ouderen aanvragen. In Brabant knutselden varkensboerinnen en hun kinderen samen zo’n 500 kerstkaarten en beschreven ze met een persoonlijke boodschap. Deze kaarten doneerden ze aan ANBO die dit jaar 15.000 zelf geknutselde kerstkaarten onder eenzame ouderen verspreidt.

De Brabantse varkenshouders vinden het fijn om ouderen een kerstkaart te geven in deze moeilijke tijd. Met hun actie willen varkenshouders bovendien laten zien dat ze zich maatschappelijk betrokken voelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden