Goede doel inzameling van Kindcentrum Antonius | Groeiend Best


Foto:

Goede doel inzameling van Kindcentrum Antonius

Meer dan een miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Je ziet het niet, maar het is er wel. In elke gemeente komt het voor: Kinderen die niet meekunnen op schoolreis, niet kunnen sporten. Kinderen waar thuis geen geld is voor nieuwe kleren en al zeker niet voor een vakantie. Soms is er zelfs te weinig eten, of kunnen de ouders de huur niet meer betalen. De Voedselbank helpt diegenen die het even niet meer redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp.

BEST - Om ze van voldoende voedsel te kunnen voorzien werkt de Voedselbank samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Voedselbanken zetten alles op alles om ook in deze lastige tijd voedsel uit te delen aan mensen die dat hard nodig hebben. Ook leerlingen van Kindcentrum Antonius hielpen mee met voedseloverschotten aan hen te geven en zo de voedselverspilling te stoppen. De leerlingen en het team van Kindcentrum Antonius gunnen iedereen een mooie kerst. 

In de week van 7 t/m 15 december heeft de hele school voedsel en andere benodigdheden ingezameld voor mensen die dit zeer goed kunnen gebruiken. Dagelijks kwamen kinderen met gevulde rugtassen naar school om de daarvoor bestemde kratten zoveel mogelijk te vullen. Vlak voor de Lockdown van 16 december is het gelukt om 60 kratten vol te krijgen en deze te overhandigen aan de vrijwilligers van de Voedselbank. Een mooie prestatie voor een goed doel!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden