Nieuwe fractievoorzitter voor D66 Noord-Brabant | Groeiend Best


<p>Ine Meeuwis-van Langen uit Best is de nieuwe fractievoorzitter voor D66 Noord-Brabant.</p>

Ine Meeuwis-van Langen uit Best is de nieuwe fractievoorzitter voor D66 Noord-Brabant.

(Foto: )

Nieuwe fractievoorzitter voor D66 Noord-Brabant

In verband met het vertrek van de fractievoorzitter van D66 Brabant, die vanwege werk naar een andere provincie verhuist, kozen de leden van de (nieuwe) D66-Statenfractie unaniem voor Ine Meeuwis uit Best als nieuwe fractievoorzitter in Provinciale Staten van Brabant.

BEST - Ine Meeuwis-van Langen maakt sinds 2015 deel uit van de D66-fractie in Brabant. Zij is 60 jaar en woont in Best. Ze heeft samen met haar man Pieter drie zonen. Meeuwis is al sinds 1990 actief voor D66. Zo zat zij zestien jaar - van 1994 tot 2010 - namens D66 in de gemeenteraad van Best. In 2010 ging D66 in Best van 1 naar 4 zetels en werd Meeuwis wethouder. 

Veel zin 
Op dit moment is Meeuwis namens D66 woordvoerder ‘Energie, Cultuur, Erfgoed, Gezondheid, Samenleving en Sport’ in de Staten van Brabant. Meeuwis, die tot nu toe fractiesecretaris was, heeft veel zin in haar nieuwe rol: “Vol energie kijk ik ernaar uit om ons vernieuwde D66-team zichtbaar en constructief op de provinciekaart te zetten. Samen met mijn fractiegenoten wil ik werken aan een gezonde en duurzame toekomst voor Brabant.”

Roerige tijden 
Het zijn politiek roerige tijden in de provincie. Na de boze boeren in 2017 en de bestuurscrisis in 2019, waardoor D66 in Brabant van de coalitie- naar de oppositiebanken schoof, zit er in het provinciehuis in Den Bosch nu een coalitie met VVD (10), Forum voor Democratie (9), CDA (8) en Lokaal Brabant (1). Die hebben een krappe meerderheid van 1 zetel in PS, want er zijn 55 Statenleden in Brabant.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden