Steun voor Alzheimer Café | Groeiend Best


<p>Jan Verbeek (links) neemt namens het Alzheimer Caf&eacute; Best Oirschot Son de cheque in ontvangst uit handen van Ren&eacute; van der Heijden van Rabobank Best.</p>

Jan Verbeek (links) neemt namens het Alzheimer Café Best Oirschot Son de cheque in ontvangst uit handen van René van der Heijden van Rabobank Best.

(Foto: )

Steun voor Alzheimer Café

René van der Heijden, directeur van Rabobank Best, reikte afgelopen week een cheque van 3.542 euro uit aan Jan Verbeek, voorzitter van Alzheimer Café Best Oirschot Son. De cheque was het resultaat van de Rabo ClubSupport 2020 actie.

Door Theo Louwers

BEST - Het Alzheimer Café kreeg het grootste aantal stemmen van alle ingeschreven verenigingen en instellingen. Andere jaren werden de winnaars van Rabo Clubsupport actie bekend gemaakt op een feestelijke avond in zalencentrum Prinsenhof. In verband met de coronapandemie moest hiervan worden afgezien.

René van der Heijden merkte bij de overhandiging van de cheque op: “Een club is zoveel meer dan een club. Het is de plek waar de buurt samenkomt, waar je iedereen kent, waar je jezelf kunt zijn en waar we elkaar en de buurt sterker maken. Met Rabo ClubSupport bieden wij kennis, ons netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.”

7000 stemmen
In Best zijn in 2020 maar liefst een kleine 7000 stemmen uitgebracht op de Bestse verenigingen en stichtingen. Rabobank Best verdeelde ook dit jaar weer bijna € 50.000,00 onder de 75 deelnemende Bestse verenigingen.
Van der Heijen feliciteerde alle deelnemers (én stemmers uiteraard) en wenste ze veel succes met een goede aanwending. Hij hoopte volgend jaar op nog meer deelnemende verenigingen & stichtingen.
“Veel clubs en verenigingen hebben het de afgelopen periode te verduren gehad door de coronacrisis. We kunnen nog steeds niet sporten, zingen, dansen en hobby’s uitoefenen zoals we dat gewend zijn en daarom kunnen clubs en verenigingen een steuntje in de rug goed gebruiken. We zijn dan ook heel blij dat we de uitslag van Rabo ClubSupport 2020 bekend hebben kunnen maken.”

Inzet
Het Alzheimer Café zet het bedrag van 3.500 euro in voor verschillende zaken. Jan Verbeek: “Het is een fors bedrag. Wij zijn er exceptioneel blij mee. We gaan het geld gebruiken om vrijwilligers op te leiden. Verder denken we draadloze microfoons aan te schaffen die we kunnen gebruiken op onze avonden. Ook is het geld inzetbaar om inleiders naar hier te helen en de boekentafel kan ook van nieuwe titels worden voorzien. Nu in deze coronatijd geen bijeenkomsten in het Alzheimer Café mogelijk zijn, organiseren we digitale avonden die via YouTube zijn te bekijken. Dit wordt erg gewaardeerd.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden