Dionne gaat culinair: “Still looking good!” | Groeiend Best


Foto:

Dionne gaat culinair: “Still looking good!”

Deze week een bijzondere ontmoeting met David Hay Gibson, voor veel Bestenaren bekend als oud eigenaar van Van Diepen en Gibson Druk en Vormgeving in Best. Hij is geboren en getogen in Edinburgh en met veel omwegen uiteindelijk in Best neergestreken.

“Op jonge leeftijd ben ik in Londen gaan wonen waar ik mijn eerste baan had bij the House of Parliament. Zes jaar Londen werd gevolgd door reisleiderschap in diverse Europese landen”, vertelt hij. David kreeg hierna een aanbieding om te gaan werken bij een Brits/Nederlands bedrijf. Kort hierna ontmoette hij zijn grote liefde Leon waarmee hij samen zijn bedrijf opstartte in Best. Ook de liefde voor Engeland en het Brits koningshuis blijkt uit de vele foto’s van Princess Diana en Queen Elizabeth in zijn huis.

“Ondanks dat ik een Schot blijf in hart en nieren heb ik me volledig geïntegreerd binnen de Bestse samenleving. Ik heb vier jaar lang de Bestse Carnavalsfederatie begeleid en was lid van het OCB. De bekroning van ons werk bij Van Diepen en Gibson werd beloond met de erkenning als Ondernemer van het jaar in 2003”, vertelt hij vol trots. Uit alles blijkt dat David een precieze man is die perfect kan organiseren en de rust zelve is. De afgelopen drie jaren heeft hij LUV’?? begeleid in binnen- en buitenland, iets wat hem op het lijf geschreven was Tijdens onze afspraak werd ik verrast met een kijkje op de unieke zolderkamer waar hij een klein museum heeft ingericht ter ere van de Britse zangeres Dusty Springfield. Nog steeds beheert hij de fanpage en het graf van deze popster.

En het houdt niet op! David is echt een bezige bij waar ik veel respect voor heb gekregen. Naast zijn drukke werkzaamheden heeft hij ook diverse terminale zieken begeleid. “Dit is iets wat ik doe vanuit mijn hart en niets voor terug verlang”, aldus David. Hoewel David inmiddels de mooie leeftijd heeft bereikt van eenenzeventig jaar, bruist hij nog steeds van de energie. Na twee uur, zittend aan de keukentafel, zijn we nog steeds niet uitgepraat. David heeft naast zijn werk veel van de wereld mogen zien tijdens zijn reizen. Maar uit alles blijkt dat zijn hart nu in Brabant lligt en dat hij zich de bourgondische mentaliteit heeft eigen gemaakt.

Het gerecht dat ik hem heb voorgeschoteld is geen Brabants recept maar een werelds, praktisch en healty gerecht waarmee je volop kan combineren en ingredienten kan toevoegen die je op dat moment in huis hebt.

Poké bowl met zalm

Wat heb je nodig?

•250 gr sushirijst•120 ml rijstazijn•1 el poedersuiker•2 verse zalmmoten zonder vel•2 el sojasaus•1 el sesamolie•100 gr komkommer•200 gr bospeen•1 eetbare avocado•1/4 fles pompoen•gebakken uitjes•1 rijpe mango•2 tl (zwart)sesamzaad•100 gr wakamé zeewier salade•100 gr edame boontjes•3 eieren hard gekookt•4 el mayonaise•1 tl wasabi

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer 80 ml rijstazijn door de rijst en voeg poedersuiker toe. Laat afkoelen. Verdeel de eieren, zalm, avocado, komkommer (zonder zaadlijsten) en mango in blokjes. Vermeng de zalm met de sojasaus en sesamolie. Zet tot gebruik in koelkast. Snijd de bospeen in julienne (kleine dunne reepjes) en besprenkel met de rest van de rijstazijn. Vermeng mayonaise met wasabi. Verwijder schil van pompoen en snijd in blokjes. Bak deze in 2 el olijfolie tot ze gaar zijn. Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de zalm, mango, pompoen, komkommer, wortel, ei, zeewier bonen en avocado erover en bestrooi de zalm met sesamzaad. Maak af met de gebakken uitjes ter garnering. Zet de kommen op tafel met de mayonaise en sojasaus. Enjoy your meal!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden