De Geschiedenis van Best deel 1 en 2 op tv | Groeiend Best


<p>Van links naar rechts Arjen Schat, Harrie van Vroenhoven en Hans van Empel.</p>

Van links naar rechts Arjen Schat, Harrie van Vroenhoven en Hans van Empel.

De Geschiedenis van Best deel 1 en 2 op tv

Omroep Best TV en Erfgoedvereniging Dye van Best duiken weer in de geschiedenis van Best. Ter gelegenheid van 200 jaar Best heeft Omroep Best TV, in samenwerking met Erfgoedvereniging Dye van Best, vorig jaar een documentaire gemaakt over het ontstaan van de gemeente Best.

BEST - ‘Een voetreis door 1000 jaar geschiedenis’ van de geboorte van Odulphus tot het besluit van de koning in 1819 om de drie herdgangen los te maken van Oirschot. Meer dan 1200 mensen kwamen naar BioBest en Prinsenhof om deze documentaire te zien.
In de 15 maanden dat aan dit deel is gewerkt, kwamen nog veel mooie historische feiten boven water van de periode 1819 tot nu. De lokale historici hielpen Arjen Schat weer aan de juiste achtergrondverhalen voor het maken van het scenario en foto- en filmmateriaal. Cameraman Hans van Empel ging wederom met Arjen op stap om beelden en interviews op te nemen. Deel 2 neemt u mee naar het leven in de laatste tweehonderd jaar van Best. Hierin wordt onder andere aandacht geschonken aan de herdgangen, Verrenbest (de Vleut) en Aarle, de Tweede Wereldoorlog niet te vergeten en het ontstaan van steeds meer bedrijven.

Op televisie
Vertonen van dit deel twee in de bioscoop is vanwege corona helaas niet mogelijk. Daarom worden deel 1 en het nieuwe deel gedurende de hele maand december uitgezonden via Omroep Best zodat iedereen in Best de gelegenheid krijgt om tijdens de donkere dagen de documentaire te zien.
Deel 1 is opnieuw gemonteerd en is daardoor nog beter geworden. Beide documentaires duren ongeveer 45 minuten.

Succes
De eerste film werd onder andere vertoond in Biobest. Het was aan groot succes. Veel Bestenaren herkenden de beelden die werden getoond. Ook mensen die in Best kwamen wonen in de loop der jaren hadden aan de film een duidelijk referentiekader. Het plaatste de gebeurtenissen en ontwikkelingen die zich in Best afspeelden in de geschiedkundige context.

Alle dagen in de december op de tijdstippen 15.00, 17.00 en 19.00 uur. Op oneven dagen deel 1 om 15.00 uur, deel 2 om 17.00 uur en vervolgens herhaling van deel 1 om 19.00 uur. Op de even dagen deel 2 om 15.00 uur, deel 1 om 17.00 uur en vervolgens herhaling deel 2 om 19.00 uur. TV-zenders zijn: Ziggo digitaal 38, KPN, XS4ALL en Telfort(witte) 1461. Op maandag 14 december om 19.00 en om 21.00 uur is er geen geen film in verband met de rechtstreekse uitzending van de raadsvergadering.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden