‘Coronaportretten’ gebundeld in boek voor het goede doel | Groeiend Best


<p>Petra van de Laar (links) overhandigt de cheque van het Rabo Dichterbij Fonds aan Ellis Rijkers en Hubertine van den Biggelaar. Foto: Ellis Rijkers</p>

Petra van de Laar (links) overhandigt de cheque van het Rabo Dichterbij Fonds aan Ellis Rijkers en Hubertine van den Biggelaar. Foto: Ellis Rijkers

(Foto: Ellis Rijkers)

‘Coronaportretten’ gebundeld in boek voor het goede doel

Fotografe Ellis Rijkers uit Sint-Oedenrode maakte van 14 april tot en met 1 juli elke werkdag belangeloos een ‘coronaportret’ van een inwoners uit Meierijstad. Tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar uit Best maakte daar eveneens belangeloos treffende teksten bij. De serie ‘Hoe gaoget mi oew? is nu gebundeld in een boek, waarvan de opbrengst helemaal naar het goede doel gaat.

Best - De portretten waren te volgen via de website, app en social media van Omroep Meierij. Daar kwamen veel reacties op. Dat bracht Ellis op het idee om een boek te maken waarbij de opbrengst 100% naar lokale activiteiten gaat waaruit ouderen en gehandicapten troost, hoop en plezier kunnen halen. 

“Persoonlijk vond ik het schrijnend om te merken dat vooral bejaarden of mensen met een beperking tijdens de intelligente lockdown sociaal geïsoleerd waren,” motiveert Ellis haar idee. Hubertine wilde meteen, net als Ellis, het boek belangeloos voor het goede doel maken. 

Ellis: “Maar dat konden we niet alleen. Om onze droom waar te maken, hadden we hulp van anderen nodig. En die kregen we spontaan van alle kanten. Wat wonen er een hoop mooie mensen in Meierijstad! Grafisch ontwerper Connie Smits bood aan om belangeloos het boek vorm te geven. Daarmee bleven alleen de kosten over om het boek te drukken. Het Rabo Dichtbij Fonds gaf ons een stevige financiële basis met een bedrag van maar liefst 2.500 euro. Dat gaf ons de energie om bedrijven te vragen om ons boek te sponsoren. Dat lukte en daarmee kwam onze droom uit: een mooi boek uitgeven waarvan de opbrengst compleet naar het goede doel gaat.” 

Enorm trots 
Op dit moment worden 2.500 exemplaren van het fraaie boek met 55 coronaportretten gedrukt. “We zijn enorm trots op het boek’’, vertelt Ellis. “Maar we zijn vooral heel dankbaar dat de bijzondere verhalen van ‘gewone’ mensen gebundeld zijn. Ze zijn allemaal verschillend, maar vertellen stuk voor stuk over veerkracht en hoop. Wij hopen dat de lezers hoop putten uit het boek.”

Verkooppunten en reserveren
Vanaf 15 december is het boek ‘Hoe gaoget mi oew?’ voor 10 euro te koop. Dit volledige bedrag gaat naar het goede doel. Het boek is nu al te reserveren via hoegaoget@gmail.com. Vanaf 15 december is het boek in Sint -Oedenrode te koop bij onder meer VVV Sint-Oedenrode, Bruna, Puur Brabant, De Winkel van Boskant, Odendael, Dichterbij locatie Meerschot, Wooninitatief Kamilleen Hospice Dommelrode.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden