[aangeboden door boxss.nl] Spullen tijdelijk opslaan? Let op de volgende zaken! | Groeiend Best


Foto:
aangeboden door boxss.nl

Spullen tijdelijk opslaan? Let op de volgende zaken!

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom je eigendommen extern zou willen opslaan. Misschien ga je verbouwen of renoveren. Of je relatie wordt verbroken en je woont tijdelijk klein. Misschien wacht je op een nieuwbouwwoning. Dan is het fijn als je je spullen ergens veilig kwijt kunt. Neem wel de volgende zaken in overweging als je van plan bent eigendommen tijdelijk extern op te slaan.

Opslag mét transport

Ga je over een paar maanden verhuizen en moet je tijdelijk kleiner wonen ter overbrugging? Dan is het handig om te weten dat er ook opslag in Eindhoven is die bij je thuis wordt opgehaald en thuisbezorgd naar het gewenste adres. Dat laatste adres kan dus ook je nieuwe adres zijn. Zo betaal voor je opslag en kun je er een soort verhuisservice bij krijgen. Het werkt als volgt: op de door jou gewenste datum wordt een container naar je adres gebracht. Die vul je zelf met de spullen die je wilt opslaan. Dan wordt de container opgehaald en naar de opslaglocatie gebracht. Wanneer je de spullen weer nodig hebt, wordt je container naar het gewenste adres gebracht, waar je hem zelf kunt leeghalen. Daarna wordt de container weer opgehaald.

Zorg dat je spullen verzekerd zijn

Zorg dat je de verzekering van de spullen die je in self storage opslaat goed geregeld hebt. Dit is namelijk niet automatisch zo. Opslagbedrijven beveiligen weliswaar hun loodsen en maken ze brandveilig, maar in principe zijn ze niet aansprakelijk bij schade aan jouw spullen. Niet bij inbraak, niet bij brand en niet bij overstroming. Er zijn wel opslagbedrijven die automatisch een verzekering voor je afsluiten wanneer je opslagruimte huurt bij hen en dit doorberekenen in de huur. Kijk goed naar de voorwaarden van die verzekering en of je wel zo goed gedekt bent als je verwacht. Vergelijk ook of je niet goedkoper uit kunt zijn met je eigen inboedelverzekering. Let wel op: de meeste inboedelverzekeringen dekken externe opslag, maar wel onder bepaalde beperkende voorwaarden. Vaak betreft dat in ieder geval hoelang je spullen in self storage verzekerd blijven. Er zijn grote verschillen tussen verzekeraars hierbij.

Voor auto’s en wijn bestaan aparte vormen van opslag.

Bij speciale externe wijnopslagruimte worden je kostbare wijnen geconditioneerd opgeslagen. Dat betekent dat de relatieve vochtigheid en de temperatuur bewaakt wordt om voor het beste klimaat te zorgen. Zoek als je hier gebruik van wilt maken wel naar verhuurberdrijven die een overdekt laad- en losproces kunnen beloven. Heb je een auto die je wilt bewaren maar thuis in de weg staat? Om dat probleem op te lossen voor je, bestaan er nu ook speciale opslagunits voor self storage van auto’s. Zo staat bijvoorbeeld je geliefde oldtimer veilig en droog opgeslagen op een goed beveiligde plek. Zoek wel de verzekering goed uit!

Opslaan bij verhuisbedrijf

Als je gaat verhuizen, ben je voor het tijdelijk opslaan van je spullen niet per se aangewezen op een opslagverhuurbedrijf. Bij sommige verhuisbedrijven is het mogelijk om tijdelijk inboedel op te slaan. Je moet dan natuurlijk wel jouw verhuizing door dit bedrijf laten doen. Dit is een handige oplossing als je zelf niet te veel wilt hoeven regelen. Houd er wel rekening mee dat je bij deze service meestal niet tussendoor bij je spullen kunt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden