Minder reisbewegingen in Best door de coronacrisis | Groeiend Best


<p>Een toenemende interesse in glasvezel in Best is een gevolg van het vele thuiswerken. Bron: Mobiliteitsrapporten voor COVID-19 (Google).</p>

Een toenemende interesse in glasvezel in Best is een gevolg van het vele thuiswerken. Bron: Mobiliteitsrapporten voor COVID-19 (Google).

(Foto: )

Minder reisbewegingen in Best door de coronacrisis

Sinds de coronacrisis brengen Nederlanders fors minder tijd door in winkels, supermarkten, het openbaar vervoer en op kantoor. Het mobiliteitsrapport van Google dat op basis van locatiegegevens op smartphones het reisverkeer in Nederland anoniem in kaart brengt, geeft de cijfers weer.

BEST - Deze trend is ook duidelijk zichtbaar tijdens de tweede corona-golf in Noord-Brabant en Best, zo blijkt uit onderzoek van www.glasvezelinternetaanbieding.nl die deze data heeft gevisualiseerd.

Detailhandel en recreatie
Het landelijke bezoek aan restaurants, cafés, winkelcentrums, themaparken, museums, bibliotheken en bioscopen daalde in oktober met 24 procent ten opzichte het begin van het jaar. Op 18 oktober was de sterkste daling zichtbaar (-39 procent). In Noord-Brabant nam het bezoek aan de detailhandel en recreatie in oktober gemiddeld af met 22 procent. Ook het bezoek aan supermarkten, drogisterijen en apotheken ligt nog ver onder het niveau van pre-corona. In oktober daalde het landelijke aantal bezoeken gemiddeld met 6 procent (in Noord-Brabant gemiddeld 5 procent).

OV, werk en wonen
We reizen een stuk minder met het openbaar vervoer. Het landelijke aantal bezoeken aan metro-, bus- en treinstations daalde in oktober met 44 procent. Op 20 oktober was de sterkste daling zichtbaar (-50 procent). Het OV-verkeer in Noord-Brabant daalde in oktober gemiddeld met 46 procent. Op 20 oktober was de grootste krimp (-56 procent).

Nu we steeds meer thuiswerken is het aantal bezoeken aan kantoren en werklocaties fors teruggelopen. Het aantal reisbewegingen richting werk daalde in oktober gemiddeld met 23 procent ten opzichte van pré-corona. In Noord-Brabant gemiddeld met 21 procent. 19 oktober was de dag dat dit het sterkst zichtbaar was (-42 procent). We brengen meer tijd thuis door. Uit de gegevens blijkt dat dit in Nederland in oktober is gestegen met 9 procent. In Noord-Brabant nam dit in oktober gemiddeld toe met 9 procent.

Veranderingen in Best
Ook in de gemeente Best zien we grote veranderingen in de mobiliteit. In de grafiek (zie foto) zien we dat verschillende reisbewegingen zijn teruggenomen ten opzichte van de eerste weken van het jaar toen er nog geen corona was. Daar staat tegenover dat inwoners van Best meer tijd thuis doorbrengen. Een toenemende interesse in glasvezel in Best is hiervan een gevolg.

Bron: Mobiliteitsrapporten voor COVID-19 (Google) 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden