<p>Joke Mennen bood vaste bezoekster mevrouw Etman een bloemetje aan.</p>

Joke Mennen bood vaste bezoekster mevrouw Etman een bloemetje aan.

(Foto: )

Alzheimer Café: ‘Mensen kiezen ervoor om te blijven’

Tijdens het Alzheimer Café van woensdag 25 november wordt een online uitzending getoond. Vanwege de coronamaatregelen is een fysieke bijeenkomst nu niet mogelijk. Daarom wordt een video-opname beschikbaar gesteld aan geïnteresseerden. Het gaat om een interview met Francien van de Ven, manager van Ouderenlandgoed Grootenhout in het Brabantse Mariahout en schrijfster van het boek ‘Hoe dan?’.

BEST - Francien is niet alleen vanuit haar professie maar ook door privé omstandigheden zeer ervaren met mensen met dementie. Haar praktische ervaringen zijn gebundeld in dit boekwerk. Het boek bevat praktische tips en handreikingen voor iedereen die werkt en leeft met mensen met dementie.

Woonhuis

“Medewerkers hebben geen pauze, maar drinken samen met de bewoners koffie bij ‘hun thuis’. Het zijn geen patiënten maar bewoners”, aldus Francien. “Het is geen instelling maar een woonhuis en wij hebben geen gesloten deuren dus mensen kunnen zó weglopen. Maar daardoor kiezen ze er juist voor om te blijven. Elke dag hebben ze activiteiten en het is heel belangrijk om iemand met dementie veel complimenten en ‘altijd gelijk’ te geven. Door gewóón te doen kunnen we de zorg voor mensen met dementie verbeteren.”

Bloemen

Traditiegetrouw bieden de vrijwilligers van het Alzheimer Café aan het einde van de avond altijd een bosje bloemen aan, aan één van de bezoekers. Dit staat symbool voor een hart onder de riem, dat ze alle bezoekers zouden willen geven. Omdat men elkaar nu niet fysiek kan ontmoeten tijdens het Alzheimer Café, besloot de organisatie om iemand thuis te verrassen. Joke Mennen ging hiervoor op bezoek bij de 90-jarige mevrouw Etman, een vaste bezoekster. Namens alle vrijwilligers van het Alzheimer Café bood zij een bloemetje aan. Voor aanmelden of meer informatie: verbeek@alzheimervrijwilligers.nl of per telefoon: 06-41546859.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten vinden buiten de coronatijd plaats op elke vierde woensdag van de maand (behalve juli en december). Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang en het eerste kopje koffie zijn gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden