Bestse Jeugdraad laat zich niet kennen in coronatijd | Groeiend Best


<p>Raadsleden Lynn van Hoorn, Jorian van Driel en Jasper Cox van de werkgroep Verkeer in gesprek met burgemeester Hans Ubachs.&nbsp;</p>

Raadsleden Lynn van Hoorn, Jorian van Driel en Jasper Cox van de werkgroep Verkeer in gesprek met burgemeester Hans Ubachs. 

(Foto: )

Bestse Jeugdraad laat zich niet kennen in coronatijd

Met een ferme klap van de hamer had burgemeester Hans Ubachs op donderdag 12 november de eerste openbare raadsvergadering van de Jeugdraad van dit schooljaar moeten openen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan de Jeugdraad echter al een paar weken niet samenkomen in het gemeentehuis en dus werken de raadsleden in kleine groepjes, vanuit huis en online, verder aan hun ideeën en plannen.

BEST - “Ik hoop dat we elkaar snel weer live kunnen ontmoeten. Heel veel succes en tot ziens!”, zo sprak de burgemeester de Jeugdraadsleden donderdag via het beeldscherm bemoedigend toe. Ubachs checkte via Teams even in bij de drie werkgroepen van de Jeugdraad, die op dit moment in kleine groepjes vooral online overleggen.

De coronacrisis maakt ook het werk van de Jeugdraad op dit moment dus even extra uitdagend, maar het enthousiasme en de ambitie van de drie werkgroepen is er niet minder om. Zo hoopt de werkgroep Duurzaamheid en Milieu meer insectenhotels te plaatsen in Best, in overleg met de gemeente en iemand van IVN. “Ook hebben we scholen gevraagd of zij het leuk vinden om zo’n insectenhotel te plaatsen.” Verder praat de werkgroep over egelhuisjes en het planten van meer bloemen in het dorp.

De werkgroep Verkeer maakt zich vooral zorgen over de verkeersveiligheid rondom de Bestse basisscholen, ook nu in coronatijd. “We zijn bezig geweest met het maken van een enquête hierover, met hulp van een dame van de gemeente. Deze enquête gaan we de komende weken eerst houden in onze eigen klassen en later mogelijk ook in andere groepen. Zo hopen we meer te weten te komen over hoe kinderen denken over de verkeerssituatie rondom hun scholen.”

De werkgroep Spelen vertelde de burgemeester donderdag over hun ideeën voor het vernieuwen van speeltuinen, voor een graffitimuur en voor meer speeltoestellen in het centrum van Best. Ook praten de leden van de werkgroep op dit moment over ballenvangers, die moeten voorkomen dat een voetbal bij het spelen in de sloten of op de weg terechtkomt. “Het blijkt nog wel te duur voor de gemeente. Als we weten hoeveel geld er nodig is, kunnen we gaan zoeken naar andere manieren om aan geld te komen.” Verder wordt er de komende tijd ook nagedacht over ideeën voor het evenemententerrein.

De Jeugdraadsleden hopen dit jaar samen nog iets feestelijks kunnen doen, desnoods helemaal online. Ook daarover zijn de leden volop aan het brainstormen: “Het wordt superleuk!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden