Foto: archief In2Dance Best

Jongeren uit Best in landelijke dansfinale

Best zet zichzelf op de kaart op het vlak van dans, want maar liefst zes dansgroepen van In2Dance Best haalden de nationale dansfinales van het Shell We Dance Event. Dit zijn jongeren uit Best van 11 tot en met 22 jaar met een passie voor dans… en met succes!

BEST - Deze dansers trainen meerdere malen per week. Ze werken aan techniek en uitstraling, ze bouwen echt aan hun team, ze besteden ook aandacht aan danskleding maar ze hebben vooral heel erg veel plezier. Dansgroepen worden onderverdeeld in verschillende categorieën op basis van leeftijd, niveau en dansstijl. Denk bijvoorbeeld aan moderne dans en hiphop, de twee dansstijlen waarin de dansers van In2Dance Best deelnamen.

“Het is een enorme prestatie om met zoveel teams de finales te behalen” zegt Ine Schroven, de trotse eigenaresse van de dansschool. “Helaas zijn de finales afgelast vanwege de oplopende Corona-besmettingen. We begrijpen dit heel goed, maar vinden het natuurlijk ook erg jammer. Een landelijke titel was een mooie bekroning geweest voor ons na dit fantastische wedstrijdseizoen. Maar niet getreurd, we zijn alvast hard aan het trainen voor het volgende dansseizoen!”

De dansschool is tevens een faciliteit die ondanks de lockdown wel door mag gaan. De gemeente heeft vrijstelling voor 't Tejaterke gegeven waar de dansschool gevestigd is, omdat dans/podiumkunst in groepsverband door mag trainen tot en met 17 jaar (volgens de regels van de RIVM).

Sinds Ine Schroven in 2017 de dansschool heeft overgenomen, heeft zij flink aan de weg getimmerd. Ine Schroven is er duidelijk over: “Er is voor iedereen plaats binnen de dansschool. Of je het nu als kleuter leuk vindt om te dansen op liedjes van K3, als volwassene de heupen los gooit bij Dance & Fiësta of als 17-jarige meerdere keren per week in de dansschool te vinden bent ter voorbereiding van wedstrijden: alles kan en alles mag.” De dansschool bestaat inmiddels uit 270 leden, dus je kunt wel zeggen dat Best elkaar op de dansschool ontmoet.

Ben je benieuwd naar de teams? Volg dan @in2dancebest op Instagram of In2Dance Best op Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden