<p>Vlnr: Van Frans van Rosendaal, Anneke Berger, Kim van den Bosch en Jos van der Heijden</p>

Vlnr: Van Frans van Rosendaal, Anneke Berger, Kim van den Bosch en Jos van der Heijden

(Foto: )

'De financiële steun wordt minder'

Voor de tiende keer houdt stichting Harapan de speculaasactie. De officiële start van de actie was afgelopen vrijdag. Dankzij twee anonieme donateurs werden 225 pakken aan de Voedselbank beschikbaar gesteld. Deze werden vrijdag morgen overhandigd aan Frans van Rosendaal, voorzitter van de Voedselbank.

Door Theo Louwers

BEST - Op Flores, een van de armste eilanden van Indonesië, heeft de ontwikkelingswerkster Jeanne Colson (mama België) vijf tehuizen voor kansloze kinderen en een internaat voor studerende meisjes uit arme gezinnen opgezet. Er verblijft ook een aantal gehandicapte kinderen, met name in Maria Stella Maris in Nangahure. De financiële steun om goede zorg voor de kinderen te kunnen blijven bieden wordt alsmaar minder.

Opbrengst

Door de coronapandemie is dat nog erger geworden. Financiële giften uit de omgeving blijven uit en ook wordt er nagenoeg geen fruit en ander voedsel gebracht. Reden voor Harapan om ook dit jaar weer in samenwerking met Plus supermarkten en werkatelier EETH van Cello in actie te komen met de 10e speculaasactie. De opbrengst gaat volledig naar de zorg voor de (gehandicapte) kinderen in de tehuizen.
Steun deze actie door een of meer pakken speculaasbrok te kopen. Een pak met driestuks kost slechts 2 euro. Voor bedrijven, organisaties en instellingen: in een feestelijke verpakking (0,25 euro extra) is het een leuk presentje met Sinterklaas of Kerstmis voor het personeel of vrijwilligers.
U kunt ook een gift storten op NL29 Rabo 0177 06 22 66 met vermelding: kinderen Flores. Stichting Harapan is een ANBI, giften komen in aanmerking voor belastingaftrek. Informatie over de actie vindt u op www.harapan.dse.nl en www.facebook/StichtingHarapan.
Stichting Harapan werd opgericht in 2001 vanuit een grote betrokkenheid met kansarme mensen in Indonesië. Directe aanleiding was een brand in Bukit-Lawang waarbij een home-stay afbrandde.

225 speculaaspakken

De 225 speculaaspakken werden overhandigd aan Frans van Rosendaal, voorzitter van de Voedselbank Best, Anneke Berger, medewerker Voedselbank, Kim van den Bosch, secretaris stichting Harapan en Jos van der Heijden, voorzitter stichting Harapan. Met de opbrengst van de speculaasbrokken in de Sinterklaastijd worden projecten in Indonesië financieel gesteund.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden