<p>Vooral het gebied Dommeldal/De Hogt krijgt met de ontwikkeling van de Slowlane een extra impuls. </p>

Vooral het gebied Dommeldal/De Hogt krijgt met de ontwikkeling van de Slowlane een extra impuls.

(Foto: )

Afronding Slowlane bij Beatrixkanaal

BEST - Bij de aansluiting van het Wilhelminakanaal op het Beatrixkanaal wordt momenteel hard gewerkt aan de afronding van de Slowlane, het snelle en comfortabele fietspad rondom Eindhoven. Een groot deel van de Slowlane was al aangelegd. Het deel langs het Beatrixkanaal moest nog gerealiseerd worden.

Het huidige fietspad langs het kanaal was te smal om tegemoet komende fietsers goed te kunnen passeren of achteroprijdende fietsers voorbij te laten. “Het traject in Best is klaar”, laat Jan Krijger namens de gemeente weten. “De gemeente Eindhoven legt nu het laatste deel aan. Dat moet dit jaar klaart zijn.” De gemeente Best heeft eerder dit jaar bij het viaduct in de Eindhovenseweg-Zuid een nieuwe onderdoorgang gemaakt voor fietsers.

Via het deel van de Slowlane langs de golfbaan rijden fietsers en bromfietsers onder de Eindhovenseweg-Zuid door en rijden ze verder via het fietspad om Aquabest heen. De Slowlane is een 32 km lang superfietspad, dat groen, sport en bewegingsmogelijkheden combineert. De Slowlane verbindt de economische toplocaties in de regio op de snelste en meest milieuvriendelijke met elkaar.

Een vrijliggend fietspad in het groen, dat voor een groot deel parallel loopt aan de A2. Het fietspad verbindt bedrijventerreinen en campussen, zoals het Flight Forum, de Brainport Innovatie Campus en de High Tech Campus Eindhoven, ASML, Tue en Philips. De route voert naast de economische toplocaties ook door mooie natuur zoals bij het Beatrixkanaal en het Dommeldal. Vooral het gebied Dommeldal/De Hogt krijgt met de ontwikkeling van de Slowlane een extra impuls. De focus ligt hier op de ontwikkeling van natuur en recreatie. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden