<p>Het winnende logo. Met rechts de winnaar van de ontwerpwedstrijd: Peter Pourchez. Foto: Marijke Vermeulen.&nbsp;</p>

Het winnende logo. Met rechts de winnaar van de ontwerpwedstrijd: Peter Pourchez. Foto: Marijke Vermeulen. 

(Foto: )

Peter Pourchez wint met logo Goede Doelen Week

Voor de zomer werd in Best een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor het ontwerp van een logo voor de Goede Doelen Week Best. Afgelopen zomer zijn maar liefst 5 prachtige ontwerpen aangeleverd. Na rijp beraad heeft het bestuur van de Goede Doelen Week Best unaniem gekozen voor het ontwerp van Peter Pourchez, ontwerper en eigenaar van 2BC’N.

BEST - Peter: ‘Ik vind de Goede Doelen Week Best een prachtig initiatief en wilde graag meedenken over een krachtig logo. In mijn logo zie je 4 paar armen waarvan elk paar een hart vormt. Samen vormen deze harten een een klavertje 4, symbool van geluk. Het is een visualisatie van ‘samen zorgen voor geluk van anderen’; precies waar de Goede Doelen Week voor staat. De gebruikte kleuren zijn: rood (passie, liefde), paars (spiritueel), blauw (betrouwbaar) en groen (duurzaam, veilig).”

Trots

Tom van der Waals (voorzitter Goede Doelen Week Best) is ook trots op het ontwerp: “We waren blij verrast door de 5 inzendingen, er is zelfs een ontwerp ingeleverd door een basisschoolkind. Dit duidt op veel betrokkenheid vanuit de Bestse gemeenschap. Bovendien zijn de ingeleverde ontwerpen van hoog niveau. Een krachtig logo en mooie bijpassende huisstijl vinden we erg belangrijk; het zorgt voor een goede herkenbaarheid van de Goede Doelen Week Best. Plan is dat volgend jaar ongeveer 500 collectanten op pad gaan in Best en goede herkenbaarheid is dan essentieel. Het logo dat Peter ontworpen heeft, gaat ons daarbij helpen.”

Gezamenlijke collecte

Achter de schermen wordt, ondanks de Corona, hard verder gewerkt aan de realisatie van de Goede Doelen Week Best. Plan is dat in 2021 voor de eerste keer 21 Goede Doelen een gezamenlijke collecte houden. Uiteraard zijn extra helpende handjes heel erg welkom. Kijk op deze website voor alle vacatures, er worden onder meer nog collectanten gezocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden