Logo groeiendbest.nl


<p>De vier vrouwen van Kehrens Snoeks in toga.&nbsp;</p>

De vier vrouwen van Kehrens Snoeks in toga. 

(Foto: )

Kehrens Snoeks: vier vrouwen in toga

Een soort Suits meets The Good Wife. Oké, met een heel klein vleugje Sex and the City dan. Want vier vrouwen die een advocatenkantoor runnen, da’s best bijzonder. Bíjna seriewaardig. Kehrens Snoeks Advocaten & Mediators aan de Oranjestraat in Best is zo’n kantoor, deze maand bestaan ze alweer 12 jaar. Hoogste tijd dus om de ‘hoofdrolspeelsters’ eens aan het woord te laten.

Door Kim van Hout

BEST - Alle vier totaal verschillend, ‘zeker geen kopietjes van elkaar’, maar soms precies hetzelfde. De leeftijden dicht bij elkaar, tussen de 35 en ‘ergens in de veertig’. Allemaal een vaste levenspartner en een paar kleine kinderen. Alle vier voelen ze zich opperbest in de toga, want stuk voor stuk zijn ze verknocht aan het advocatenvak.

Meet… Anja van Dijck, Saray Kehrens, Anja Snoeks en Anne Zonnenberg, de vier partners van Kehrens Snoeks Advocaten & Mediators. In 2008 opgericht, door Saray Kehrens en Anja Snoeks. Maar door de samenwerking destijds met Bart Lips nog geen ‘women only office’. Sinds Lips niet meer verbonden is aan het kantoor en Anne Zonnenberg en Anja van Dijck respectievelijk in 2013 en 2017 aansloten, is dat het wel. ,,Maar dat is nooit een bewuste keuze geweest”, leggen de vier uit. ,,Het liep zo en het blijkt heel goed te werken.” Ze vullen elkaar aan, en sturen elkaar evengoed bij als dat nodig is. ,,We hebben allemaal een ander karakter, maar qua natuurlijke voorkeur voor handelen lijken we heel veel op elkaar”, legt Saray uit. “We leven in het hier en nu, gaan gestructureerd te werk, hebben behoefte aan duidelijkheid en overzicht. We zijn van ‘stick to the plan’ en ‘concreet zijn’. Maar ook van harmonie en samenwerking. Met elkaar, met de cliënt en met andere zakenpartners, zoals coaches, fiscalisten en accountants.”

Films en series

De vier versterken elkaar ook: ,,Waar de een meer de voortgang bewaakt van bijvoorbeeld het nemen van besluiten, is de ander juist heel zorgvuldig op de inhoud.” Hoewel een man er op zich prima tussen zou passen - ‘dat ligt wel aan het type’- is de combinatie en dynamiek nu volgens de vier juist heel krachtig. Temeer omdat ze allemaal als vrouw in dezelfde levensfase zitten: ,,We begrijpen dus heel goed wat de ander beweegt of bezighoudt.” Anne Zonnenberg: “Als je ons kantoor binnenkomt zie je ook echt wel dat het een vrouwenkantoor is. Warm, gezellig, met mintkleuren: het prettige gevoel van een huiskamer. Niet die donkere advocatenlook, die je vaak in films ziet.” Films en series, daar waar de advocatuur vaak wordt gestereotypeerd en waar ook een deel van het advocatenimago op gebaseerd is. Hoewel dat volgens de vier vrouwen in veel gevallen helemaal niet klopt. ,,Wij willen als kantoor juist laagdrempelig zijn, dat iedereen er zo binnen kan stappen. Zonder gelijk een torenhoge rekening te krijgen. Want ook dat is een beeld dat nog altijd heerst.” “Ook willen we duidelijk zijn in onze communicatie met de cliënten. In begrijpelijke taal leggen we uit waar de discussie omdraait en schetsen we een beeld wat de cliënt kan verwachten en welke mogelijke opties er zijn,” vertelt Anja Snoeks.

Het kantoor is gespecialiseerd in arbeids- en familierecht. Ieder met eigen redenen ooit voor dit vak gekozen, zijn er ook overeenkomsten in de keuzes. ,,Met mensen werken en hen helpen in een periode die toch al zwaar genoeg is”, vertellen Kehrens en Snoeks bijvoorbeeld. Die doen beiden familierecht en behandelen voornamelijk echtscheidingen. Steeds vaker wordt daarbij gekozen voor mediaton; er samen uitkomen dus zonder interventie van de rechter. Iets wat de twee vrouwen vooral toejuichen. Zonnenberg en Van Dijck bedrijven het arbeidsrecht. ,,De afwisseling trekt mij daarin enorm aan. De ene keer sta je aan de kant van de werknemer, de andere keer handel je namens een werkgever”, vertelt Van Dijck.

Moederfiguur

Verschillende vrouwen, verschillende rollen dus ook binnen het kantoor. Anja Snoeks bijvoorbeeld, de oudste van het stel, en ook een beetje de moederfiguur. ,,Ik wil graag dat alles goed geregeld is”, zegt ze. Ook heeft ze goede voelsprieten voor het humeur en gemoedstoestand van de anderen en kan iedereen bij haar terecht. Saray is meer de ‘outgoing’ persoon, Anne houdt van gezelligheid en mensen om zich heen. En Anja van Dijck is dan weer heel gestructureerd. ,,Behalve als je mijn bureau ziet”, lacht ze.

Op persoonlijk vlak is het dus n-sync, en in balans. Op zakelijk gebied voeren veel ervaring, vakkennis- en bevlogenheid de boventoon. Dat loont, het kantoor krijgt op de reviewwebsite klantenvertellen.nl een 9,5 en een 100 procent aanbeveling. De reviewwebsite is onafhankelijk; ook negatieve reviews worden gepubliceerd. Maar die zijn eigenlijk- net als mannen op het kantoor van Kehrens en Snoeks - nergens te vinden.

Een greep uit de reviews op klantenvertellen.nl

Begripvol, eerlijk en duidelijk - Super geholpen in een bijna verloren zaak - Kundig, pittig, empathisch en doelgericht! Zeer tevreden - Deskundig, betrokken en persoonlijk - Zeer tevreden, in een moeilijke situatie, toch voor beide partijen naar de beste oplossing gewerkt. Zie ook deze link voor meer reviews.

Over Anja Snoeks

“Ik ben 46 jaar, samenwonend en moeder van twee jongens van 9 en 7 jaar oud. Familierecht op alle vlakken en in alle vormen (mediations, procedures en overlegscheidingen). Ik houd van de variatie. Met overleg en samenwerken (ook als ik als advocaat één client bij sta) bereik je vaak het meeste. Moet er geprocedeerd worden, dan sta ik ook mijn mannetje. Ik ben betrokken, gevoelsmens, zorgvuldig, duidelijk en erg gedreven.”

Over Anja van Dijck

“Ik ben 38 jaar, getrouwd, twee kinderen van 5 en 3. Ik houd mij al bijna 14 jaar bezig met arbeidsrecht. Daarvan vind ik vooral het werken met mensen fijn en de afwisseling. Elke dag kan er anders uitzien. Ik ben vooral sterk in strategisch denken, duidelijk en eerlijk communiceren, goed luisteren en snel handelen. In mijn vrije tijd vind ik sporten (korfbal), lezen, tekenen, de natuur, reizen en leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden leuk.”

Over Saray Kehrens

“Ik ben 43 jaar oud, getrouwd met een advocaat, twee kinderen van 9 en 7, familierecht plus erfrecht en vooral veel mediation (daarvan vind ik vooral de psychologische kant interessant en de manier waarop mensen communiceren). Bij mijn mediations gebruik ik veel humor, zodat er meer lucht in komt. Creatief, energiek, ondernemend, heel direct, snelle denker, doorpakker, vrije tijd: hardlopen in een groepje (sociale kant daarvan vind ik het leukst), fotograferen, koken en dansen.”

Over Anne Zonnenberg

“Ik ben 41 jaar, getrouwd, zoon van 8 en een dochter van 5. Arbeidsrecht, familierecht en erfrecht. Ik ben creatief in het vinden van oplossingen. Daarbij wijk ik niet zelden van de geijkte paden af. Ik vind het leuk wanneer dat tot een goede oplossing lijdt. Ik ben duidelijk en heb een no-nonsense aanpak. Vrije tijd: met de kinderen naar een museum, met vriendinnen naar een café, met vrienden een tocht op de racefiets maken, met mijn man naar een voorstelling.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden