Logo groeiendbest.nl


<p>&quot;Je kunt met behulp van de kleding van alles maken. Ik heb bijvoorbeeld een konijn gemaakt en een beertje.&quot; Foto: Marijke Vermeulen.</p>

"Je kunt met behulp van de kleding van alles maken. Ik heb bijvoorbeeld een konijn gemaakt en een beertje." Foto: Marijke Vermeulen.

(Foto: Marijke Vermeulen)

Jolanda Jansen: 'Ik noem het van kleding naar herinnering'

Creativiteit kan Jolanda Jansen niet worden ontzegd. Ze zoekt steeds nieuwe uitdagingen waar ze haar ideeën in kwijt kan. In juli startte ze met mijnherinneringsdeken.nl, een site waar ze laat zien dat mensen dierbare kledingstukken kunnen laten omtoveren tot bijvoorbeeld een deken voor op bed.

Door Theo Louwers (advertorial)

BEST - Het is slechts één van de voorbeelden, die te vinden is op de site. “Ik noem het altijd ‘Van kleding naar herinnering’. Het kan bijdragen in het proces van verlies en verwerking. Het is mooi en dankbaar werk”, vindt Jolanda Jansen. “Ik kwam op het idee toen de vriend van een kennis overleed. Zij had veel kleding van hem en ze had het over een memory blanket. Ik ben op internet gaan zoeken en kwam verschillende sites tegen waar herinneringsdekens werden aangeboden. De ontwerpers/producenten stellen in veel gevallen de deken samen uit de gedragen kleding die ze krijgen aangeboden. Ik wil echter samen met mensen die een bestelling plaatsen komen tot een ontwerp. Ze mogen aangeven welke kledingstukken ze graag verwerkt willen in een ontwerp, mogen zelfs mee knippen, maar ik zet het in elkaar. Zo ontstaan ook mooie gesprekken, die bijdragen aan de verlieservaring.”

Jolanda laat voorbeelden zien van producten, die door haar zijn gemaakt. “Je kunt met behulp van de kleding van alles maken. Ik heb een konijn gemaakt en een beertje. Een mandje en dekens, die herinneren aan de dierbaren, die zijn overleden. Maar je kunt ook denken aan een telefoonhoesje van een stropdas, ovenwanten, pannenlappen, kookschorten; je kan er je creativiteit op los laten. Er is heel veel mogelijk. Ik heb zelf altijd veel kleding voor de kinderen gemaakt en als de carnavalstijd aanbrak moest er iets nieuws worden gemaakt. Ook ga ik graag naar de Elf & Fantasy Fair, die tweemaal per jaar wordt gehouden in Haarzuilens (april) en Arcen (september). Voor deze evenementen maak ik ook zelf mijn kostuums. Heel leuk om daar naar toe te gaan.” Jolanda laat foto’s zien van schitterende creaties. Ze werkt volgens een vaste prijs, zodat de opdrachtgever vooraf weet waar hij of zij aan toe is. Meer info: www.mijnherinneringsdeken.nl of 0619051640m

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden