Logo groeiendbest.nl


<p>Louis Wetzels met zoon voor een Dakota in een hal van Bevrijdende Vleugels.</p>

Louis Wetzels met zoon voor een Dakota in een hal van Bevrijdende Vleugels.

(Foto: )

'Die glimlach krijg ik niet meer van zijn gezicht'

In de week van de ‘Eenzaamheid’ werd er stilgestaan bij verschillende maatjesprojecten. Eenzaamheid is een veel voorkomend probleem. Je ziet het niet altijd aan mensen als ze zich eenzaam voelen. Een goed luisterend oor, openstaan voor signalen bij mensen in je eigen omgeving is belangrijk. Henk Bruins bedacht een leuk gebaar voor zijn vriend Louis Wetzels, die hij al enkele jaren aandacht geeft.

Door Theo Louwers

BEST - Bruins zocht contact met museum Bevrijdende Vleugels aan de Sonseweg om Louis, die niet meer zo mobiel is, een leuke dag te bezorgen. “Ooit heb ik met Louis, in Limburg geboren en als opzichter gewerkt op kolenmijn Emma, een reis gemaakt langs Memory-Lane in Limburg”, vertelt Henk. “Maastricht, Kerkrade, langs de oude kolenmijnen en de buurten waar hij heeft gewoond voor hij in Best kwam wonen. Alles hebben we toen uitgebreid bekeken. 22 oktober is zijn 86ste verjaardag en ik bood hem aan weer naar Limburg te gaan. Dat bleek echter niet meer mogelijk. Ik heb jaren geleden met heel veel plezier als vrijwilliger in het Museum Bevrijdende vleugels gewerkt. Bij de onthulling van het Robert Cole monument was Louis al mijn maatje en daar praten we nog veel over. ‘Van de kolenmijn naar Cole, ik voel me thuis’, zei Louis.

Memory Lane-trip

Overleg met Klaas Postma, een van de flightsimulator-piloten, leerde Bruins dat het misschien mogelijk was om de Memory Lane-trip met de flightsimulator als alternatief voor de trip naar Limburg te doen. Bruins: “Strenge regels en corona-maatregelen in acht nemend hebben we de Memory Lane-trip met de flightsimulator gedaan en tjonge, wat was dat voor Louis en zijn zoon een fantastische ervaring. Een fijne ontvangst, een geweldige trip vanaf vliegveld Eindhoven naar Limburg en weer terug. Met Bevrijdende Vleugels en een mooie ervaring rijker is Louis weer thuis. Ik ben bang dat ik die glimlach niet meer van zijn gezicht krijg.”
Het museum is onderdeel van een uitgebreid complex.

Operatie Market Garden

Operatie Market Garden is een van de belangrijkste militaire gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. In september 1944 lieten de geallieerden met ‘gliders’ manschappen en materiaal landen op de plek die nu pal naast Museum Bevrijdende Vleugels ligt. Stap in de voetsporen van de helden van de 101e Airborne Divisie en herbeleef in het museum het verhaal dat tot de bevrijding van Zuid-Nederland zou leiden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden