Logo groeiendbest.nl


<p>Directeur Pepien Timmermans van kindcentrum Antonius (links) &nbsp;en Lisa van Beerendonk (Partou) met kinderen van elke groep op de rode loper.</p>

Directeur Pepien Timmermans van kindcentrum Antonius (links)  en Lisa van Beerendonk (Partou) met kinderen van elke groep op de rode loper.

(Foto: )

Van school naar kindcentrum: presentatie kindcentrum Antonius

Langzamerhand worden de Bestse basisscholen in naam omgevormd tot kindcentra. Vorige week vrijdagmorgen was het de beurt aan de Sint Antoniusschool. De aanduiding sint verdween uit de naam en kindcentrum kwam ervoor in de plaats. 

Door Theo Louwers

BEST - Met de nieuwe naam wordt duidelijk gemaakt dat de basisschool samen met kinderopvang Partou een nauwe samenwerking aangaat en dat kinderen van baby tot en met twaalf jaar een doorlopende ontwikkeling volgen op de school. 

In verband de aangescherpte coronamaatregelen moesten de festiviteiten rondom de nieuwe naamgeving worden aangepast. “De bedoeling was om met meer dan 500 leerlingen hier op het plein de nieuwe naam luister mee te geven”, sprak Pepien Timmermans, directeur van kindcentrum Antonius. “We wilden een lint doorknippen en de kinderen een parcours laten afleggen over het groene plein. Dat kan nu dus niet. Daarom hebben we van elke groep van nul tot twaalf jaar een paar kinderen als afgevaardigde naar voren laten komen. De activiteiten halen we naar binnen. Kinderen kunnen binnen allemaal een foto laten maken voor in het fotoboek.”
Kinderopvang Partou was met de kinderen ook bij het officiële gedeelte aanwezig. De kleintjes liepen aan de hand van een slinger van het ene gebouw naar de speelplaats van kindcentrum Antonius. Enigszins onder de indruk gingen ze op de foto.

Vergroening

Jolanda Konings, leerkrachtondersteuner, was blij met de verdere vergroening van de speelplaats. “Eerder werden er al klimtoestellen geplaatst. Bij de hekken rondom de speelplaats is klimop geplant, er is een grasveldje aangelegd, een bank geplaatst en een waterpartij. Zo willen we de speelplaats verder vergroenen. Vorig jaar december is er tijdens de kerstmarkt geld opgehaald om dit te realiseren. Ook hebben sponsors geld ingelegd. Het groen maken van de speelplaats is leuk, maar betekent wel dat er meer aan onderhoud gedaan moet worden.”

Naschoolse activiteiten

Met de nieuwe naam van de school wordt een al eerdere ontwikkeling onderstreept. Kinderopvang en basisschool hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in gezamenlijk ouderavonden, themavieringen en voor- en naschoolse opvang. De naschoolse activiteiten worden nu verder ontwikkeld en uitgebreid. Het motto, in de school groot geafficheerd, is ‘Hier mag je groot worden’. Dat geeft goed weer waar het kindcentrum voor staat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden