Logo groeiendbest.nl


<p>Een bloemetje van Bewonersoverleg Naastenbest voor familie van de Ven. De familie ruimt, samen met een aantal andere bewoners in Naastenbest, zwerfvuil op.</p>

Een bloemetje van Bewonersoverleg Naastenbest voor familie van de Ven. De familie ruimt, samen met een aantal andere bewoners in Naastenbest, zwerfvuil op.

(

Foto:

)

Naastenbest wordt schoner en groener

Het bewonersoverleg van Naastenbest heeft afgelopen week een mooie bos bloemen gebracht bij bewoners die regelmatig zwerfvuil opruimen in de wijk. Ze doen dat vrijwillig en gratis. Vaak gecombineerd met een wandeling. Bewonersoverleg Naastenbest is daar erg blij mee.

BEST - Wandelen kan in de groene wijk goed. Vooral nu de groene rondwandeling gereed is gekomen met het wandelpad langs het atletiekveld en Todo. “Je kunt nu helemaal in een groene sfeer van de spoordijk naar de Ringweg en weer terug”, aldus Mat de Vaan van Bewonersoverleg Naastenbest. 

“Wel jammer dat er dan soms een colablikje of chocopapier ligt. Dat komt omdat hier ook de doorloop is vanuit centrum en station naar het achterste wijkdeel en naar de wijk heivelden. Heel fijn dus dat de familie van de Ven hier wel eens opruimt gewapend met een grijper en vuilniszak van de gemeente. En ook fijn dat Francien de Leest dat regelmatig doet in de Spoorlaan en omgeving.” 

Daar is een speelveldje langs het spoor en vanwege de doorgang naar het station komen daar ook veel mensen. Ook daar wordt vuil achtergelaten. Mooier en groener wordt het ook in het wijkdeel dat het meest versteend was. Dat is rondom het Tejaterke. De gemeente vernieuwt daar de wegen en riolering. Op dit moment is het daar nog opgebroken. 

Maar als het project klaar is ook daar het groen vernieuwd en verbeterd. De school draagt ook nog bij met de vergroening van haar speelplaats die tegenover het Tejaterke ligt. “Misschien moeten we dan de wandelroute iets verlengen met een rondje langs de voorkant van het Tejaterke dat voor onze wijk immers ook een buurtfunctie heeft.”

De groene wandelroute Naastenbest is te downloaden van de website naastenbest@bewonersoverleg.nl. Op die route ligt het mooie kruispark met de bergjes en ook de mooie waterplas langs de ringweg tegenover de Tambourije. Een aanrader ook voor mensen van buiten de wijk die Naastenbest eens willen zien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden