<p>Albert en Joke wonen nog zelfstandig. Met uitzondering van een ochtend in de week hulp bij het poetsen, runnen ze het huishouden nog steeds compleet zelf, onderhouden de tuin en klussen aan het huis.</p>

Albert en Joke wonen nog zelfstandig. Met uitzondering van een ochtend in de week hulp bij het poetsen, runnen ze het huishouden nog steeds compleet zelf, onderhouden de tuin en klussen aan het huis.

Briljanten huwelijk voor Albert en Joke Hoeks

Albert en Joke Hoeks-Verschuuren zijn komende 18 oktober precies 65 jaar getrouwd.

BEST - Joke, die nu 88 jaar oud is, wordt geboren op 13 september 1932 in Meerveldhoven. Begin jaren ‘50 werkt ze als cheffin in een confectieatelier in Eersel. Albert is inmiddels 90 jaar, en wordt op 12 mei 1930 geboren in Veldhoven. Hij werkt begin jaren ‘50 als monteur bij de PNEM in Veldhoven en omstreken. Joke ontmoet Albert in die tijd als ze op weg is van Veldhoven naar haar werk in Eersel. Albert werkt daar aan het elektriciteitsnetwerk. 

Aanspreekpunt 
Op 7 oktober 1955 trouwen ze voor de wet en op 18 oktober 1955 voor de kerk in Meerveldhoven. Enige jaren later verhuizen ze naar Best, omdat Albert daar wordt gestationeerd als rayonleider van de PNEM voor het rayon Best, Son en Breugel, Oirschot en Middelbeers. Omdat er geen woningen beschikbaar zijn, laten ze een huis bouwen aan de Nassaustraat 5. Jarenlang fungeert Joke daar als aanspreekpunt voor storingsmeldingen en is dat adres voor Albert de uitvalsbasis voor zijn werkzaamheden.

Nog steeds actief 
Ze hebben twee kinderen en acht kleinkinderen. Tientallen jaren waren ze samen lid van de plaatselijke EHBO en ondersteunden veel plaatselijke evenementen. Joke zingt in het Lidwinakoor en Albert is nog steeds actief in de sport: wandelen, volleybal, zwemmen en fietsen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden