Foto:

Concept Sawady slaat aan

Virtual kitchens. Een nieuwe manier van werken in de restaurantbranche, die Robbie van Heeswijk graag omarmt. Drie jaar geleden startte hij Sawady (Thaïs voor ‘hallo’). Inmiddels slaat het concept zo goed aan dat er uitbreiding is gezocht naar andere wereldkeukens. “We hebben Pastamondi toegevoegd”, zegt Robbie van Heeswijk.

Door Theo Louwers

BEST - “Op korte termijn volgt nog één virtueel restaurant. Nu nog moeten de sites voor bestellingen apart worden bezocht, maar straks kan voor de drie restaurantconcepten binnen één platform een bestelling worden geplaatst. Virtual kitchens worden in Nederland nog niet veel ingezet”, licht Robbie van Heeswijk toe. “Mensen bestellen via de website en wij zorgen ervoor dat de bestelde gerechten thuis worden afgeleverd in Best en Oirschot. Omdat Sawady als Aziatisch restaurant goed liep, hebben we uitbreiding gezocht naar andere mogelijkheden. We zijn Pastamondi gestart en binnenkort beginnen we met een formule speciaal voor kinderen. In totaal willen we vijf virtuele restaurants openen. Het voordeel van onze aanpak is dat we meerdere restaurantconcepten vanuit één keuken aanbieden. We kunnen dit doen, omdat we de software achter de platform zelf bouwen, zodat de bestelling van de verschillende restaurants gecombineerd kunnen worden. Als de software gereed is, willen we deze aan concurrent collega’s aanbieden zodat zij er ook mee aan de slag kunnen. Op deze manier kunnen we samen ook nog een vuist maken tegen de bekende bezorgplatforms.”

Authentieke recepten
De insteek van Robbie van Heeswijk is gezonde en op verse producten gebaseerde gerechten brengen. “Het is voor ons een hele grote uitdaging om slechte E-nummers uit onze authentieke recepten te weren. Na veel moeite en zoeken is ons dat gelukt. Ook al onze verpakkingen zijn milieuvriendelijk. De gerechten van Sawady richten zich op mensen tussen de 25 en 45 jaar. Mensen die beiden werken en op hun gezondheid letten kunnen bij ons hun ideale gerechten bestellen.”

Senioren en kinderen
De pastadoelgroep richt zich op liefhebbers van Italiaanse gerechten. Voor kinderen komt er binnenkort een aparte lijn. “En we zijn in gesprek met een partij om iets voor senioren op te zetten. Daar is veel vraag naar. Je kunt onze gerechten elke dag eten en dan ben je verzekerd van gezonde voeding.” Voor meer info kijk op www.sawady.nl en www.pastamondi.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden