Logo groeiendbest.nl


<p>De nieuwe schoolnaam, Bricks, onthuld.&nbsp;</p>

De nieuwe schoolnaam, Bricks, onthuld. 

(Foto: )

BR!CKS onthuld als nieuwe naam van De Paersacker

Leerlingen van Integraal Kind Centrum De Paersacker hebben vorige week de school omgedoopt tot BR!CKS. Samen hebben zij de nieuwe naam, die uit verschillende kleurelementen bestaat, letterlijk opgebouwd. Via livestream konden ouders de onthulling volgen.

Door Theo Louwers

BEST - Leerkrachten waren verkleed als ambachtslui op de speelplaats. De kinderen hadden het weekend voorafgaand aan de naamswijziging in de vorm van een puzzel blokjes thuis ontvangen. Al puzzelend konden ze de nieuwe naam van de school ontdekken. In aanwezigheid van burgemeester Hans Ubachs en wethouder Ria van der Hamsvoord werd de nieuwe naam bekend gemaakt.

“BR!CKS - de Engelse benaming voor bouwstenen - staat aan de ene kant symbool voor het ‘maakonderwijs’ wat de school momenteel aan het implementeren is”, legde directeur Sanne Lagerweij uit. “Dit maken zorgt voor de verbinding met de veelal ondernemende ouders, de wijk met een echt doenersmentaliteit en de regio die vooroploopt als het om industrie (Batadorp) en technologie (Brainport) gaat. Aan de andere kant staat BR!CKS symbool voor de individuele vaardigheden van de leerlingen. Elke leerling krijgt de kans om met unieke talenten en op eigen niveau aan zijn of haar persoonlijke toekomst te bouwen. Op deze manier worden gelijke kansen gecreëerd. Zowel voor denkende doeners als voor doeners die denken.”

Speels en stoer

BR!CKS is ook gekozen omdat het een eigentijdse klank heeft en tegelijkertijd speels en stoer klinkt. In de visuele vertaling van het verhaal van school is eerder gekozen om het ‘denken’ uit te beelden met een ‘vraagteken’ en het ‘doen’ weer te geven als een ‘uitroepteken’.

Logo

Het logo van BR!CKS is opgebouwd uit diverse losse bouwelementen die aaneengesloten het geheel vormen. Deze elementen bestaan uit primaire en secundaire kleuren. De kleuren lopen op van meer warme en frisse tinten voor de jongste groepen, naar meer stoere en rauwe kleuren voor de hogere groepen. “De naam en het logo sluiten mooi aan bij de kernwaarden van onze school: De i in de naam en het logo is vervangen door een uitroepteken. Dit uitroepteken staat voor ‘doen’, wat weer symbool staat voor het maakonderwijs (interactief)”, aldus Sanne Lagerweij. “Ook de opbouw van de bouwelementen in het logo sluiten aan bij deze vorm van onderwijs. Het logo is kleurrijk (intercultureel), eigentijds, speels en stoer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden